Môj životný sen (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: diana
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.06.2021
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 562 slov
Počet zobrazení: 2 989
Tlačení: 140
Uložení: 120

Môj životný sen (Úvaha)

Keď sa zamýšľam nad tým, čo je mojim životným snom, nemám v tom veľmi jasno. Nad týmto druhom vecí premýšľam denne, avšak takmer nikdy neviem nájsť presnú odpoveď. A aj keď si túto otázku kladiem už takmer po stýkrát, pokúsim sa avšak napísať aspoň to niečo, v čom som si naprosto istá a takisto aj nejaké výplody mojej mysle, ktoré ešte sami nevedia, či sú snami, alebo iba obyčajnými myšlienkami.  

Keď som mala 6 rokov, mojim životným snom bolo stať sa slávnou speváčkou. Keď som ale poriadne otvorila oči a hlavne uši a uvedomila som si, že neviem spievať natoľko dobre, aby som so svojim hlasom niečo dokázala, našla som si niečo iné, čo by mi mohlo ten stratený sen nahradiť. Nemám sny, ako majú niektorí bežní ľudia - napríklad ísť k moru, vidieť svojho obľúbeného speváka alebo skupinu ... Nie. Bolo by to samozrejme krásne, ale podľa mňa majú životné sny hlbšiu podstatu a takisto musia byť aj omnoho dôležitejšie.

Vždy som si priala robiť niečo, čo by bolo prospešné nielen pre mňa, ale aj pre iných ľudí, nakoľko si o sebe myslím, že som empatická a viem sa do ľudí až príliš vžiť a prežívať ich emócie s rovnakou intenzitou, ako i tie vlastné - čo je dobrá vlastnosť, ale niekedy je to i chybou, pretože človek sa stáva menej odolným voči nátlakom svojho okolia a zmenám v ňom. Aj keď podstupujem so svojou empatickou povahou riziko, rada by som v živote pomáhala druhým ľudom ako psychologička alebo psychiatrička. Myslím, že niektorí ľudia niekedy nepotrebujú nič iné, len to, aby ich niekto vypočul a poradil im ako ďalej, keď to nevedia sami a vždy som rada ľudí robila aspoň trochu šťastnejšími než sami boli - rovnako rada by som v tom i pokračovala.

Mojim ďalším snom je svoj život čo najviac naplniť a spoznať čo najviac nových vecí. Viem, že to od 15 ročného človeka znie trochu smiešne, ale môj život je zatiaľ ako puzzle - jeho kúsky sú roztrúsené po celom svete a je na mne, aby som sa ich vydala hľadať a spojila ich do jednej veľkej skladačky. Rada by som precestovala iné krajiny, spoznávala iné kultúry a zvyky iných ľudí, pretože popravde jediné, čo poznám je iba rodná Furča a často ma to dosť mrzí. Mojim snom je navštíviť krajiny Škandinávie, a potom krajiny ako Francúzsko alebo Čína.

Takisto by som si želala hovoriť viacerými jazykmi a mať väčší rozhľad - čo sa týka umenia, histórie alebo čohokoľvek iného. Mojim snom v živote je hlavne čo najviac sa rozvinúť - či duševne, mentálne, alebo akokoľvek ináč. Samozrejme nie je dôležitý, len náš rozhľad a vzdelanie, ale i naše zdravie, rodina a všetko ostatné. Priala by som si, aby som bola šťatsná - čo najviac, ako sa dá, v nedpostatnom rade i zdravá rovnako ja, ako i celá moja rodina a ľudia, ktorí mi prirástli k srdcu a na ktorých mi záleží.

Od života toho celkovo nežiadam veľa - len jeho základné hodnoty a veci, ktoré som popísala vyššie. Budem sa z plných síl snažiť, aby sa mi väčšina z toho i splnila. V niektorých veciach je ale lepšie, aby sme ich neplánovali a nechali ich na osud. Život je nevyspitateľný a niekedy sa nám stanú veci, o ktorých by sme nikdy nepredpokladali, že sa nám stanú. Je zároveň ale dobré mať sny, ktoré nás inšpirujú a dodávajú nám motiváciu a silu ísť vpred.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#moj zivotny sen


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu