Človek, ktorý pre mňa znamená veľa (Charakteristika)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tomasik (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 21.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 292 slov
Počet zobrazení: 2 300
Tlačení: 120
Uložení: 142

Človek, ktorý pre mňa znamená veľa (Charakteristika)

V živote každého človeka je niekto, na kom mu záleží. Pre mňa je dôležitých veľa ľudí. Ale najdôležitejšia je moja rodina. Mojím najväčším vzorom je moja mama.

Má štíhlu postavu, stredne dlhé hnedé vlasy a veľké hnedé oči. Mama je veľmi všímavá. Vždy, keď mi niečo je, všimne si to ako prvá a dokáže sa vžiť do mojich pocitov. Môžem sa jej so všetkým zdôveriť bez toho, aby som sa bál, že to niekomu povie. Je veľmi pracovitá, ochotná pomôcť aj človeku, ktorého vôbec nepozná. Jej pracovitosť ju však neraz stojí veľa nervov a síl. Mamu baví veľa domácich prác, najmä varenie, aj keď niekedy to tak nevyzerá.

Všetky jedlá od nej mi veľmi chutia. V našej domácnosti musí mať všetko svoje miesto. Vždy si všimne, keď je niečo tam, kde to nemá byť. Občas, keď robím poriadok, premiestnim jej nejaké veci, no neprejde ani desať minút a všetko je späť. Samozrejme, aj ma zahriakne a povie mi, aby som sa nechoval ako päťročný chlapec. Vraj ma tým vedie k zodpovednosti. Pri problémoch si však neudrží chladnú hlavu a často aj z drobností urobí veľký problém. Má však aj zmysel pre humor. Dokáže si spraviť srandu aj zo seba. Často, keď mám zlú náladu, dokáže ma svojou kreativitou rozveseliť alebo zamestnať, keď sa nudím. Vďaka nej je v našej domácnosti vždy veselo. Veľmi si ju vážim, aj keď jej niekedy odpapuľujem. Ju to potom trápi a mňa mrzí. Moja mama vie byť citlivá a má dobrú dušu.

Za nič na svete by som ju nevymenil. Pre mňa je to najlepšia mama na svete. Som rád, že ju mám a že je taká, aká je. Som jej vďačný za to, ako ma spolu s otcom vychovali.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Pracovitosť


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu