Vietor Viktor a jeseň (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 229 slov
Počet zobrazení: 1 080
Tlačení: 76
Uložení: 62

Vietor Viktor a jeseň (Rozprávanie)

Jeseň je obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov, ale aj zmien počasia.

O slovo sa hlási vietor.

Úlohou piatakov bolo vymyslieť pokračovanie rozprávkového príbehu o vetre, ktorý sa chce opäť vrátiť do školy. Tu sú niektoré z nich.

Naša škola stojí pri ceste. Pred školou nám vyrástla krásna košatá lieta, okolo ktorej sa vietor Viktor rád preháňal. Keď prišla jeseň, lipa hrala všetkými farbami.

V triede oproti lipe bola práve hodina výtvarnej výchovy. Žiaci mali za úlohu nakresliť jeseň v záhrade. V tom sa otvorilo okno, ktoré žiaci iba privreli, a do triedy vleteli krásne farebné listy. Jeden z nich sadol Adamovi na výkres. V tom mu napadlo, že jeseň sa môže znázorniť práve takýmito listami, aké mal na lavici. Zobral lepidlo a všetky ich prilepil na výkres.

Dokreslil strom a dielo bolo hotové. Vietor Viktor sa na to všetko pozeral cez okno. Pani učiteľka pochválila Adama za peknú prácu Navrhla: „Čo keby ste si všetci urobili takéto obrázky?“ Ale na to by žiaci potrebovali viac listov, a preto pani učiteľka otvorila okno. To bolo jasné znamenie pre Viktora. Vletel dnu a s ním aj hŕba lístia. Preháňal sa, pískal a šantil do sýtosti. Vyletel von celý bez seba. Deti vyrobili krásne obrázky, ktorými vyzdobili školu.

Viktor sa na to všetko pozeral cez okno a bol šťastný, že v škole po ňom niečo pekné ostalo.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu