Keď sme nemohli ísť do školy kvôli COVID-19 (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 449 slov
Počet zobrazení: 1 883
Tlačení: 116
Uložení: 111

Keď sme nemohli ísť do školy kvôli COVID-19 (Rozprávanie)

Mojím najväčším zážitkom za celé obdobie, čo som nechodila do školy, bolo to, že vírus COVID-19 sa dotkol aj mojej rodiny. Nikdy by som neuverila, že jeho silu pocítia moji najbližší.

Začalo sa to tým, že babka potrebovala ísť na vyšetrenie. Keď sa vrátila, bolo všetko v poriadku. Až po dvoch dňoch začala pokašliavať a mala zvýšenú teplotu. Hneď na ďalší deň bol v podobnom stave ujo, babkin syn, ktorý s ňou žije v spoločnej domácnosti. Pre istotu sme ich objednali na PCR test. Nemal kto s nimi ísť. Obetovala sa moja mamina, pretože ich prevádzka fotoslužby musela byť, ako každá iná, zatvorená. Maminka je obetavá žena, preto sa nečudujem, že sa tak rozhodla.

Bol štvrtok, keď mamina odišla s babkou a ujom na testy. Ráno, keď išla, všetci sme ju vystískali, pretože sme vedeli, že najbližších 14 dní sa stískať nebudeme môcť. Za ten čas sme spolu s tatíkom a Ľubkom – mojím bratom – pripravili mamine na vrchnom poschodí izbu, kde bude tráviť svoju 14-dňovú karanténu. Mala nachystané všetko, chýbali sme jej tam len my.

O pár dní začal pokašliavať tatík, boleli ho kríže a mal nádchu. Nenechávali sme nič na náhodu a objednali sme ho na PCR test. Výsledok bol pozitívny. Na druhý deň sa Ľubko sťažoval na bolesti hlavy a začal zvracať. Nebolo mi všetko jedno, keď už bol pozitívny tatík a Ľubkov výsledok testu bol rovnaký – tiež pozitívny. Držali sa statočne. Priebeh mali z môjho pohľadu celkom slabý.

Zabrali im hneď antibiotiká a lieky na kašeľ. Za každým som absolvovala PCR test aj ja, no vždy som vyšla negatívna. Po ôsmich dňoch od Ľubkovej pozitivity som opäť išla na test aj s mamkou. Mamka už mala príznaky: Bolelo ju telo, kĺby, svaly, mala strašný kašeľ a horúčku, prišla o chuť aj čuch. Podľa výsledkov testu bola mamka pozitívna a ja opäť negatívna. Maminu trápila horúčka tri dni, mala nábeh na zápal pľúc. Antibiotiká jej po troch dňoch začali zaberať a stavali ju pomaly na nohy. Veľmi sme sa o mamku báli, no je to silná žena, a s našou starostlivosťou o ňu sme to spolu všetko zvládli.

Po mamkinej 14-dňovej karanténe som opäť išla na PCR test a môj výsledok bol negatívny. Mamina volala pediatričke a po spoločnom zhodnotení situácie ma objednala na odber krvi na protilátky. Výsledok? Aj v tomto prípade negatívny. Žiadne protilátky som nemala.

Neviem, akým zázrakom som sa nenakazila, no hore mám asi úžasného anjela strážneho a touto cestou sa mu chcem poďakovať za seba, že som zdravá a za svojich najbližších, ktorým sa z tejto choroby podarilo dostať, že sme všetci spolu šťastní a zdraví.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Covid 19  Diskusný prispevok

Diskusia: Keď sme nemohli ísť do školy kvôli COVID-19 (Rozprávanie)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.023 s.
Zavrieť reklamu