Krásy prírody (Umelecký opis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 188 slov
Počet zobrazení: 2 340
Tlačení: 103
Uložení: 105

Krásy prírody (Umelecký opis)

Príroda má mnoho tvarov, farieb, krás. Je stále niečím výnimočná a zaujímavá.

Slnečné lúče sa nežne dotýkajú zeme a studený vietor pohládza svojimi veľkými rukami nádherné kvetné dary prírody. Pomaly sa všetky ľadové cencúle a ľadové zrkadlá premieňajú na tok zurčiaceho potôčika či rieky. Mnoho odtieňov zelenej a iných zaujímavých farieb sa v priebehu pár dní dokáže zmeniť na hnedú, ale aj bielu a ligotavú krajinku pripomínajúcu zasneženú rozprávku.

Lúka hýri farbami ako maliarova paleta. Vietor sa opiera do korún stromov a roznáša listy krížom-krážom. Do dolín sadajú hmly a vrcholom hôr rozdáva zubaté slniečko svoje posledné lúče. Sychravé počasie dodáva prírode pocit únavy. Každý strom je sfarbený inak, všetky tie lúčne kvety, ale aj každý vtáčik sú krásne.

Keď sa obzriem, vidím všetky tie skaly, čudujem sa, ako príroda dokázala vytvoriť niečo tak nezvyčajné, na každom mieste iné a zaujímavé. Ani jeden skalný výbežok nemá na svete dvojča. Jeden je veľký sťa obor, ďalší maličký ako trpaslík.

Do kroku lesnou cestičkou mi štebotajú malé pestré vtáčiky. Je to neskutočné, aké krásne zvuky vychádzajú z ich maličkých hrdielok. Je to čarovné, až neuveriteľné.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu