V dobrom aj v zlom... (Charakteristika osoby)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 280 slov
Počet zobrazení: 640
Tlačení: 53
Uložení: 62

V dobrom aj v zlom... (Charakteristika osoby)

Rozhodla som sa pre charakteristiku mojej najlepšej kamarátky Vanesy, Spoznali sme sa vo folklórnom súbore Rozmarija, ktorý navštevujeme aj teraz.

Vanesa je štíhlej postavy, pekná, šikovná, láskavá, inteligentná, často nechápavá a priateľská, ale predovšetkým je energická a obľúbená. Niekedy je hanblivá, milá a lenivá. Pri spomenutí jej mena mi vždy napadnú jej hebké vlasy, ktoré po umytí nevyzerajú nejako slávne, no táto myšlienka ma vždy rozosmeje. Má čarovné a divoké oči pripomínajúce krásnu letnú búrku. Jej pokožka je jemne oriešková a pery sú neodolateľne tajomné.

Sladký úsmev, ktorý často neskrýva, mi vždy zlepší náladu. Typická pre ňu je zábava vždy a všade. Samozrejme, že ju neomrzí vytvoriť problém aj v tej najmenej vhodnej situácii. Čo sa týka jej povahy, je veľmi vďačná, úprimná a skromná, no na druhej strane jej nechýba ani sebavedomie a otvorenosť. Vo svojom okolí preferuje úprimnosť, pravdovravnosť a spravodlivosť. Potrpí si na dobrých vzťahoch a fotogenickosti.

Vo svojom okolí je veľmi vďačná a obľúbená, a to vďaka svojmu zmyslu pre humor a vždy dobrej nálade. K sebe je však veľmi kritická a prísna. Miluje tanec, adrenalín aj Mickey Mousea. Zo všetkého najviac miluje sladkosti. Svoj voľný čas venuje rodine, priateľom, blízkym a Rozmariji. Nemá ďaleko ani k domácim prácam. Je zručná a vždy sa vynájde. Pravdou je, že ak nemusí, nepracuje. Vanesa nie je jedináčik. Má ešte jedného mladšieho brata, o ktorého sa s láskou stará. Pochádza z Drienova, kde žije už 13 rokov. Má pomerne veľkú rodinu, takže v jej prítomnosti sa nikdy nenudí.

Som za Vanesu veľmi vďačná, lebo podporu mám v nej vždy zaručenú. Je to veľmi dôležitý človek v mojom živote. Mám ju veľmi rada. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.011 s.
Zavrieť reklamu