Môže existovať ostrov blahobytu v mori chudoby

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: diana
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.03.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 323 slov
Počet zobrazení: 649
Tlačení: 62
Uložení: 61

Môže existovať ostrov blahobytu v mori chudoby

Každý človek vníma chudobu inak. Pre jedného znamená chudoba nedostatok peňazí, pre iného zas nedostatok lásky.

Ja vnímam ako chudobných ľudí tých, ktorí nemajú dobré zdravie, alebo nemajú potrebnú lásku. Darmo má človek domy, autá, firmy, keď je sám. Lásku a zdravie potrebuje každý človek. A peniaze? No dá sa o tom uvažovať, že sú potrebné pre človeka. Ale? Mnohí si povedia, že bez peňazí nemôžeme žiť, nemôžeme si nič kúpiť. Je to síce pravda, ale?

Určite, keby nebolo peňazí a najmä ich nerovnomerné rozdelenie, nebolo by rozporov, nebolo by závisti a nebolo by toľko krádeží, nebolo by toľko vrážd. Pre peniaze sa hádajú krajiny, pre peniaze sa hádajú susedia, ale čo je horšie pre peniaze sa rozhádajú aj rodiny a súrodenci, ktorí sa mali predtým radi a teraz sa už skoro nepoznajú.

Ľudia na Slovensku sú nespokojní s našimi politikmi, nadávajú na počasie. Neuvedomujú si, že toto všetko nie je najdôležitejšie. Podľa mňa nezáleží na tom, či prší, či sneží, či svieti slnko, či má politik nejakú aféru, či si celebrity užívajú viac ako iní. Záleží na tom, či je tvoja rodina zdravá, či sú všetci okolo teba šťastní. Sú ľudia, ktorí žijú v úplne odrezanej dedine od sveta, zastaranej dedinke v hociktorom kúte sveta. žijú svoj život a vôbec ich nezaujíma, čo sa kde robí. Sú šťastní z toho mála, čo majú. Nechýba im nové porsche alebo nový dom.

A to by nemalo chýbať ani nám! Nemusíme byť odrezaní od sveta, aby sme boli radi, že sme zdraví, máme svoju rodinu, v ktorej sa má každý rád. Správni ľudia zmýšľajú rovnako. Je im jedno, či je niekto biely alebo má tmavšiu pokožku, alebo má iný tvar očí. Je len na človeku, ako sa bude starať o svoju dušu, teda o svoj život, o dobré vzťahy v rodine.

Takže podľa mňa môže existovať ostrov blahobytu v mori chudoby. Nikto nie je taký chudobný, aby nemohol byť šťastný!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu