Zóny pre každého študenta

Levoča – mesto mojimi očami

Levoča – mesto mojimi očami

Narodila som sa a žijem v malebnom mestečku Levoča uprostred Levočských vrchov. Bývam s rodičmi na najkrajšom sídlisku v meste – Sídlisku pri prameni. Aj keď sa mi páči, rada by som ho vylepšila, čo sa mi čiastočne aj podarilo. S rodičmi som zabránila jednej rodine, ktorá znečisťovala verejné priestranstvo svojím nechutným záhradným odpadom, zalarmovaním mestskej polície, ktorá problém vyriešila.

Keďže nám odstránili konštrukcie na hojdačky, ktoré sa nachádzajú na mieste pre odpady na komunálny odpad, spolu s ostatnými deťmi sme o tom napísali bývalému pánovi primátorovi. On posunul problém Technickým službám mesta Levoča. Do mesiaca sme mohli zvolať: “Hurá, ideme sa hojdať!“

Srdečne ďakujem všetkým, ktorí vrátili radosť na detské tváričky. Na našom sídlisku sa mi páči aj to, že terajší pán primátor dal vybudovať detské ihrisko. No mám k nemu aj ďalšie výzvy. V mestečku by sa mohol zvýšiť záujem o šport plávanie, a to postavením nového kúpaliska alebo krytej plavárne.

Mne, ako turistovi, by sa určite páčilo, keby som sa mohla v letných mesiacoch osviežiť v letnej vode mestských fontán. Na Námestí Majstra Pavla by som zaviedla pešiu zónu s tujnou zeleňou, ktorá by napomohla zachrániť starobylé domy a pamiatky. Chcela by som navštevovať nové zaujímavé obchodíky na námestí aj vo večerných hodinách. Tieto návrhy by mohli ešte viac pozdvihnúť turistický ruch v našom meste.

Ako obyvateľovi Levoče sa mi páči vybudovanie nového nákupného centra. Keďže väčšina ľudí chodí po cestách na svojich automobiloch, ani si nevšimne, že chodníky sú v dezolátnych stavoch a potrebujú nutne opravu. Dúfam, že niektorí ľudia so mnou súhlasia. Naše mestečko je jedinečné. Veľmi ho milujem a nechcem ho vymeniť za žiadne iné.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/2557-levoca-mesto-mojimi-ocami/