Človek, ktorého si vážim: Moja mamina (Charakteristika osoby)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 15.03.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 483 slov
Počet zobrazení: 4 884
Tlačení: 156
Uložení: 189

Človek, ktorého si vážim: Moja mamina (Charakteristika osoby)

Veľmi dlho som sa rozhodovala, ktorú osobu opíšem, pretože v mojom okolí je mnoho úžasných osôb. Rozhodla som sa písať o osobe, ktorá pri mne vždy stojí, vybrala som si preto svoju mamu.

Mnoho ľudí vraví, že sa na svoju mamu podobám. Ja som trochu nižšia, ale nie oveľa, mamina meria asi 170 centimetrov. Je strednej postavy, kedysi bývala štíhlejšia, no po dvoch deťoch sa trošku zaguľatila, ale pristane jej to aj takto. Má guľatú tvár, na ktorej dominujú krásne zelenomodré oči. Ďalšou výraznou črtou jej tváre sú pekne krojené ústa, na ktorých stále nosí srdečný úsmev. Tvár jej lemujú čierne, vlnité vlasy po lakeť. Pokožku má tmavú a jemnú. Moja mama je už na prvý pohľad veselá osoba.

Večne sa usmieva a nedopustí, aby bol niekto smutný a zranený. Rada sa zabáva a robí si srandu nielen z chýb druhých osôb, ale najmä zo svojich vlastných nedostatkov. Okrem toho, že ma vždy rozveselí, keď som z akýchkoľvek dôvodov smutná, vždy ma ochotne vypočuje a tiež mi pomôže a poradí, ak môže a vie, ako pomôcť. Odo dňa ako som na svete, vždy stojí pri mne a chráni ma, je pre mňa ako dobrá víla z rozprávky. Ak som sa udrela alebo si ublížila, stačilo, aby ma objala a bola som hneď zázračne vyliečená. Tak ako sa s láskou starala o mňa, tak sa teraz stará o môjho mladšieho brata.

Ale vie byť aj prísna. Tiež je starostlivá a veľmi sa o mňa a môjho brata bojí. Vždy, keď sa chystám, pýta sa, kam idem, s kým idem, kedy prídem domov a plno ďalších otázok. Občas to s tou jej starostlivosťou preháňa, ale chápem jej obavy a som rada, že jej na mne tak záleží. No nezáleží jej len na mne, mojom bratovi, ale aj na mojom nevlastnom otcovi, s ktorým je už vyše šesť rokov a ešte ani raz to neoľutovala. Samozrejme, sa viackrát pohádali, ale vždy si to vedeli vysvetliť a dospeli k rozumnému riešeniu.

Mamina mu na sto percent verí, dala by za neho všetko na svete, ba i svoj život. Moja mama je trpezlivá, vždy mi všetko vysvetlí aj stokrát, až kým to nepochopím správne. Toto je jej ďalšou prednosťou – všetko vždy dotiahne do konca. Ak niečo začne robiť, neskončí, kým práca nie je na stodesať percent vykonaná. Je detailistka, a to o sebe vraví aj ona sama. Bohužiaľ, má aj negatívne vlastnosti. Usmieva sa, aj keď je v hĺbke duše smutná. Vždy myslí na to, aby sa všetci okolo nej usmievali a mali sa dobre. Beriem ju ako jednu zo svojich priateliek. Môžem sa s ňou porozprávať a úplne jej dôverujem.

Som naozaj rada, že s ňom mám taký pekný vzťah. Aj napriek tomu, že má svoje muchy, je stále mojím veľkým vzorom a v kútiku duše dúfam, že raz v živote budem aspoň z polovice taká ako ona.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#charakteristika osoby človek ktorého si vážim

Diskusia: Človek, ktorého si vážim: Moja mamina (Charakteristika osoby)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu