O domácom zvieratku (Súkromný list)

Ahoj Janka!

Po dlhom čase Ti konečne píšem, keďže som doteraz mal naozaj málo času. Vieš, nová škola dá zabrať, nie je to už to, čo bývalo na zakládke. Noví ľudia, samé nové tváre a hromada zoznamovania. Myslím, že som Ti už hovoril o tom, ako som sa raz pri zoznamovaní totálne strápnil. Odvtedy mám normálne strach z predstavovania. Trochu zvláštne, nie?

No asi by som už mal prejsť k tomu, čo som Ti chcel vlastne pôvodne napísať. Pamätáš sa, ako som Ti písal, že by som strašne chcel mať nejaké to domáce zvieratko? Tak mama mi to už viackrát jednoznačne zatrhla. Stále prišla s tým, že som nezodpovedný, že sa neviem postarať ani sám o seba a nieto ešte o zviera. Neprešiel žiaden návrh. Pes vraj všade zanecháva chlpy, na mačky je sestra alergická a škrečok pripomína mame potkana, takže to bolo tiež hneď vylúčené.

Nakoniec som prišiel na úžasný nápad – rybičky. Tie nie sú chlpaté, nikto na nich nemôže byť alergický a navyše sú i milé a tiché. Ani starostlivosť o ne nie je špeciálna. Sem-tam im treba nasypať krmivo do akvária. Aké jednoduché! No najväčšie prekvapenie prišlo až potom.

Samozrejme, akvárium a krmivo som si musel kúpiť sám za svoje ťažko našetrené penia-ze. Sestra mi prispela práve na tú najdôležitejšiu časť, na samotné rybičky. Bolo ich presne päť a každá z nich bola inej farby. Hneď som ich vypustil do novučičkého akvária a nasypal poriadnu dávku krmiva. Neprečítal som si text na etikete, a tak som im dal na večeru asi dvadsaťnásobnú dávku. Chudáčky rybičky...

Ráno som sa po ťažkom zobudení vybral ihneď k akváriu, kde ma čakalo obrovské pre-kvapenie. Vlastne som to po tej trochu objemnejšej večeri mohol aj čakať. Rybičky boli mŕtve. Nedalo sa s tým už nič robiť, tak sme ich spolu so sestrou spláchli do záchoda. Smutný koniec ich krátkeho života. Nakoniec mama zase vyhrala a ja som zistil, že na tej nezodpovednosti a lenivosti asi niečo bude. Mama si akvárko nechala, nasypala do neho ozdobné kamienky a spravila z neho originálnu ozdobu v našej obývačke.
Tak to by bolo asi všetko o tejto zaujímavej situácii. Teším sa na Tvoj list, dúfam, že príde skôr ako môj.

Tak sa maj,

Maroš
Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/2614-o-domacom-zvieratku-sukromny-list/