Moje budúce povolanie (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: miruska (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 27.04.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 288 slov
Počet zobrazení: 2 175
Tlačení: 84
Uložení: 82

Moje budúce povolanie (Úvaha)

Už ako malí sme si vyberali, čím v budúcnosti chceme byť. Mali sme svoje malé sny o veľkej budúcnosti. Netušili sme však, čo nás čaká za rohom ulice a nieto v budúcnosti.

Nikto nás o tom vtedy nenútil uvažovať. Nevedomosť o svete nás udržovala v našich malých snoch, ktoré neskôr prepukli vo veľké nadšenie. Menili sme názory tak často, ako sa len dalo. Časom sme vyrástli, naša osobnosť sa sformovala a prítomnosť nás pomaly nútila robiť rozhodnutia. Nútila a bude nás nútiť až do konca, aby sme si vybrali správnu cestu.

Ovplyvňuje nás veľa vecí, každý sa pozerá inak.

Ako máme vedieť, že naše rozhodnutie bude pre nás dostatočným prínosom?

Nemyslím, že je to až tak zložité. Prínosom v našich budúcnostiach by malo byť hlavne šťasti. Ak to nastane, bude to mať skutočný zmysel pre náš život. Ak sa nechceme sklamať v našich očakávaniach, mali by sme pre nich aj veľa robiť.

Musíme rozmýšľať a hľadať najlepšie či najhoršie cesty, aby sme si našli tú našu. Tú, ktorá bude ušitá presne pre nás a bude nás napĺňať. Momentálne prežívam obdobie, v ktorom sa rozhodujem, čím raz v živote budem. Asi ako každý človek si prajem mať veľké auto, obrovský dom, šťastnú rodinu. Sú to len veci, ktoré nezískam šibnutím čarovného prútika.

Mojím snom je právo. Preto musím pokračovať ďalej, aby som dosiahla tento sen.

Avšak pre mňa je hlavné to, aby ma moje povolanie, nech už bude akékoľvek, bavilo a napĺňalo, a aby som ho robila s láskou a radosťou. Potrební sú doktori, lebo zomiera čím ďalej, tým viac ľudí. Potrební sú psychiatri a psychológovia, pretože veľa ľudí to nezvláda a moje povolanie bude tiež potrebné, aby prinieslo riešenie tam, kde bude množstvo problémov.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#uvaha slohové práce #úvaha slohové 9 rocnik moje budúce povolanie


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu