Narodeninový darček

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: miruska (19)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.04.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 275 slov
Počet zobrazení: 1 274
Tlačení: 99
Uložení: 83

Narodeninový darček

Keď bola som doma, zvonček zazvonil. To je mama, povedal otec, keď dvere otvoril. V rukách mala veľkú tašku, myslela som, že pre mňa hračku. Ja sa pýtam, čo je to? Mama vraví, nechaj to. Je to dar, dar pre Katku, vieš, pre tvoju kamarátku. Mám pre ňu dar jedinečný, je to mobil funkčný. Keď mama odišla povedala som si, super moja chvíľa nadišla.

Do rúk som mobil vzala, pocit som z neho dobrý mala. Pozerám sa kukám naňho, hovorím si paráda, ale čo z toho, keď neviem, ako sa ovláda! No nič, mobil na miesto dám a doma sa budem nudiť ako vojak v poli sám. Keď mobil položiť som išla, ruka sa mi rýchlo šmykla! Mobil na zemi ležať vidím, k nemu rýchlo bežím. Keď som ho vzala do dlane, pomaly, ale isto mi odľahne! Na mobile ani škrabanec nie je, ach, už som sa zľakla, že neprežije.

Mobil zas, ale opatrne na miesto dávam, no nevšimla som si, že čaj na zem vylievam! Totiž čaj bol položený na stole. Šmykla som sa, ach, len to nie. Do mobilu som zasa nechtiac buchla a už bol na zemi, ani som nežmurkla. Keď mobil konečne v rukách mám, ach, jaj je tam škrabanec, no kam s ním teraz, kam? Ja dám ho na miesto a mame poviem, že som s ním ani nehla, no keby pravdu zistila, určite by stuhla! Konečne už naposledy mobil na miesto dávam pomaly, v tom nečakane zvonček zazvoní. Mobil, bohužiaľ, som z ruky pustila, tak som sa zľakla, až do jazyka som si zahryzla! Mobil tam na zemi leží ako zarytý len škoda, že je celý rozbitý.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu