Deň matiek (Príhovor)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tomasik (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 03.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 286 slov
Počet zobrazení: 2 634
Tlačení: 86
Uložení: 73

Deň matiek (Príhovor)

Milé mamičky,

o mesiaci „máj“ sa hovorí ako o mesiaci lásky. Slovo láska sa užíva v rôznych významoch, ale dnes budeme hovoriť o láske k rodičom, hlavne o láske k mame.

Slovo mama vysloví každé dieťa ako prvé. Je pravda, že sa aj ľahko vyslovuje, ale možno už príroda to tak zariadila. Slovo mama hovorí, keď ho niečo bolí, keď mu niekto ubližuje, na mamu volá vždy, keď potrebuje pomoc.

Mama v živote každého dieťaťa je tá najdôležitejšia osoba. Okrem toho, že ho nosí pod srdcom, po jeho narodení sa stará, aby nebolo hladné, aby bolo okúpané, čisté, oblieka ho, učí ho prvé kroky, prvé slová, čiže stará sa o neho v zdraví aj v chorobe. Na mamu sa neobracajú o pomoc len malé deti, ale často už aj deti dospelé. Mama vždy ostáva pre nás mamou, aj keď už aj my sme rodičmi.

Milé mamičky,

Vaše deti, naši žiaci, sú ešte ozajstnými deťmi. Chodia do školy a nemožno od nich očakávať, že na váš sviatok „Deň matiek“ vám kúpia darček. Za vašu lásku a starostlivosť pripravili pre vás iné darčeky, ktoré nestáli peniaze, ale je v nich ich láska k Vám.

Pripravili pre vás pekný program, kde vám svoju lásku vyjadria v básničkách, pesničkách, scénkach. Okrem toho, ako máte možnosť vidieť na stoloch, pripravili aj výstavku výrobkov, ktoré v tomto školskom roku urobili. Možno ste si ani nemysleli, že vaše deti to všetko dokážu. Sú to deti šikovné, ktoré ešte veľmi potrebujú vašu lásku a vašu starostlivosť.

Je dôležité, aby každé dieťa dostalo veľa lásky od svojich blízkych, hlavne od svojich rodičov, lebo len ten kto veľa dostal bude to vedieť dávať aj iným.

A tak, milí rodičia, milé mamičky, prijmite tento kultúrny program ako ten najmilší darček od vašich detí. Dúfam, že sa vám bude páčiť a odmeníte ich potleskom.

Dobrú zábavu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu