Moja predstava o dobrom štáte (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tomasik (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 16.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 285 slov
Počet zobrazení: 927
Tlačení: 82
Uložení: 63

Moja predstava o dobrom štáte (Úvaha) 

Moja predstava o dobrom štáte a o dobrých občanoch by mala byť: pod pojmom dobrý štát si predstavujem, že všetko v štáte by malo fungovať tak, ako má, napríklad POLITIKA - všetci by sa mali zhodnúť na kompromise a dohodnúť sa, nie hádať sa a nakoniec vybrať zlé riešenie pre problém štátu. Alebo úlohou štátu by malo byť, aby sa viac staral o kultúrne pamiatky v štáte.

Podľa mňa by bol aj väčší cestovný ruch. V dobrom štáte by malo byť aj veľa možností na štúdium a prácu pre občanov, lepšie uplatnenie sa v rôznych odboroch a aby sa aj občanom z iných štátov sem oplatilo cestovať za vzdelaním a prácou, pretože by bolo viac možností.

Dobrý občan: Dobrý občan by mal najprv myslieť na seba, aby sa dokázal o seba dobre postarať. Niektorí ľudia však myslia nielen na seba, ale aj na svojich blízkych a priateľov a na seba častokrát zabúdajú. Ale takých ľudí je, bohužiaľ, málo. Keby bol každý občan taký, hneď by sa všetkým lepšie žilo. Ľudia by sa neodcudzovali a neporovnávali.Ľudia by sa nemali porovnávať podľa farby pleti, vyznania náboženstva,... Väčšiu hodnotu má charakter človeka.

Každý by mal vyjadriť svoj názor. Dobrý občan by mal mať aspoň ukončené stredoškolské vzdelanie s maturitou. Aj keď najlepšie by bolo aj vysokoškolské vzdelanie. Pretože tí ľudia, čo nemajú ani maturitu, sú v dnešnej dobe väčšinou nezamestnaní. Veľa ľudí je dnes odkázaných na život, ktorý by nikto nechcel (kradnú, ubližujú nevinným osobám, drogujú, pijú alkohol, bývajú pod mostom...)

Takýto ľudia sa väčšinou s takýmto správaním dostanú do väzenia alebo do centier, kde sa im snažia pomôcť ľudia, ktorých baví pomáhať druhým, teda tým, ktorí tú pomoc potrebujú. Ale takúto mienku by nemal mať žiadny dobrý občan. Ľudia by si mali navzájom pomáhať. Toto je moja predstava o dobrom štáte a občanovi.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu