Môj vysnívaný štát (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tomasik (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 16.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 332 slov
Počet zobrazení: 845
Tlačení: 44
Uložení: 49

Môj vysnívaný štát (Úvaha) 

Môj vysnívaný štát je taký, v ktorom by sa ľudia chovali k prírode tak ako sa patrí. Nikto by nehádzal odpadky na zem, ale do smetných košov na triedený odpad, ktoré by boli umiestnené na viacero miestach. Na každom sídlisku by bolo detské ihrisko a pri ňom pár stromov a pod nimi lavičky, aby si mali rodičia kam sadnúť, kým sa ich deti budú hrať.

Pri stromoch by boli také tie smetné koše s popolníkmi, keby tam niekto chcel fajčiť. Ale to by sa v mojom vysnívanom štáte smelo iba v priestoroch, ktoré ten niekto vlastní a ktoré nie sú verejné. Alebo na voľnom priestranstve.

Vodičský preukaz by sa dal spraviť už v 16-tich rokoch, ale šoférovať by sa smelo iba v sprievode osoby, ktorá už vodičský preukaz má. Bez sprievodu až v 17-tich. Hranice medzi mojim vysneným štátom a okolitými štátmi by boli otvorené stále, pretože okolité štáty by boli podobné tomu ktorý som si vysnila.

Nikto by v tom svete nezvyšoval hlas na druhých, pretože by nemal prečo. Neexistoval by tam zločin, ani nič zlé. Najhoršia vec, ktorá by sa tam dala spraviť by bola zabudnutá domáca úloha alebo neskorý príchod do práce.

Nebol by žiaden rasizmus, veď sme všetci rovnaký iba máme iný obal. Všetky potraviny by boli také ako tu. Ibaže by sa dlhšie nekazili. Ľudia v tom svete by boli priateľský a neboli by nevyliečiteľné choroby. Nejaké choroby by boli, ale bol by na ne liek a nezomieralo by sa na ne.

Politici by rozmýšľali nad tým ako ochrániť náš svet pred stratou kyslíka, ktorú spôsobuje kácanie stromov, namiesto toho aby riešili iné veci. Každý by sa poznal s každým, aspoň na jednom sídlisku, a neboli by tam taký ľudia ako niektorý, ktorých poznám. Nikto by nepremýšľal nad smrťou ani ničím podobným, lebo svet ako taký by sa im zdal až moc dobrý nato, aby ho chceli opustiť. Ale viem, že nič s tohto sa nestane, pretože je to iba moja fantázia. Jediné miesto kde by sa to mohlo stať sú moje sny.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu