Môj brat sa volá Jessica (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: tomasik (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 25.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 248 slov
Počet zobrazení: 762
Tlačení: 59
Uložení: 59

Môj brat sa volá Jessica (Rozprávanie)

„Si najlepší brat na svete, to hádam vieš.“ Vyznelo to dosť sentimentálne ale bolo mi to fuk. Potreboval som to povedať nahlas, potreboval som, aby to počul. Nasledovalo dlhé ticho, Jason hľadel na dlážku, ale nakoniec zdvihol hlavu. „Práve o to ide, Sam. Nemyslím si, že som tvoj brat.

Som si tým istý.“ „Nie si jeho brat?“ začudovala sa mama. „Netáraj! Samozrejme, že si jeho brat. Porodila som vás oboch, tak o tom niečo viem.“ Pozeral som sa naňho nechápavo. „Čo tým chceš povedať?“ „Presne to, čo vravím,“ odpovedal. „Nemyslím si, že som tvoj brat. V skutočnosti som presvedčený, že som tvoja sestra...“

Dojímavý príbeh o tom ako sa mladší brat a rodičia vyrovnávajú zo zmenou pohlavia staršieho syna. Nechápu prečo im to spravil, rodičom sa znížili šance v politike a mladší brat Sam prežíva šikanu. Starší brat sa cíti previnilo pretože si myslí že tým rodine skazil život, preto odíde k tete do Londýna a snaží sa upratať si vlastné pocity. Sam príde brata navštíviť aby ho pochopil a snaží sa bratovi pomôcť lebo vie že on by to preňho spravil.

Rodičia za tento čas pochopia že ich syn je pre nich omnoho viac ako práca alebo reputácia v politickej strane. Brat sa vráti domov a chce sa rodičom ospravedlniť a rozhodne sa že ak to rodičov spraví šťastných tak na sebe nič nebude meniť. Rodičia doprajú synovi šťastie a umožnia mu návštevy psychológa a doktorov.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu