,,Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať.“ M. Válek (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 26.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 277 slov
Počet zobrazení: 1 037
Tlačení: 51
Uložení: 56

,,Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať.“ M. Válek (Úvaha)

Ľudia na celom svete hovoria, že domov je miesto, kde sa vždy vrátime a kde máme od narodenia až po smrť ochranu. Šťastný človek je ten, ktorý má svoj domov. Ale čo tí, ktorí svoj domov, svoje hniezdo, svoju ochranu nemajú?

Naši rodičia založili domov kvôli nám, kvôli svojim deťom, aby sme sa vždy cítili bezpečne, aby sme neboli nikdy sami. Ich rodičia to zas robili pre nich a vždy to tak bude. Vždy budeme budovať domovy pre naše deti a ich deti.

Doma sa nemusíme nikto na nič hrať. Poznáme sa navzájom a rešpektujeme sa. Rešpektujeme navzájom aj naše chyby. Všetci sa navzájom milujeme. Každý domov by mal fungovať na tomto princípe.

Väčšina ľudí na svete zo svojho rodného domova odchádza hneď potom, čo si založia svoje vlastné rodiny. Je to podľa mňa dobré. Zakladajú tak ďalšie, nové pre svoje deti. Nikto by nikdy nemal zabúdať na svoj rodný domov. Každý tam strávil svoje detstvo, svoje výhry aj prehry. Prežili sme tam najkrajšie spomienky z našej mladosti.

Veľmi mi je ľúto tých, ktorí o svoj domov prišli. Neviem si ani predstaviť to, keby nemám svoj. Kam by som sa šla vyplakať po rozchode so svojou prvou láskou? Komu by som sa pochválila s jednotkou zo školy?

Miroslav Válek to vystihol dokonalo. Rodina je niečo, na čo sa môžeme vždy spoľahnúť. Nemusíme sa teda báť, že nás nikto nevypočuje. Každému prajem takú rodinu a taký domov, ako mám ja. Vždy sa na moju rodinu môžem spoľahnúť. Moja rodina ma vždy podporí a môžem sa do ich rúk vyplakať. Nech má každý taký domov, ako mám ja.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: ,,Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať.“ M. Válek (Úvaha)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu