„Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať“ M.Válek

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.05.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 191 slov
Počet zobrazení: 1 052
Tlačení: 67
Uložení: 61

„Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať“ M.Válek

Raz mi niekto povedal, že môžem byť rada, že mám rodinu. Dlho som premýšľala, čo tou vetou konkrétne myslel a až teraz som pochopila celý jej význam. A to len vďaka citátu Miroslava Váleka.

Rodina. Slovo, ktoré nemusí zahŕňať iba rodičov, starých rodičov, súrodencov... Môže zahŕňať aj priateľov či partnera. Pre mňa slovo rodina znamená lásku, oporu, ale hlavne domov.

Rodina je tá skupina ľudí s ktorými sa cítim dobre, viem, že som v bezpečí a nič mi nechýba. Tak ako povedal aj Miroslav Válek: „Domov sú ruky, na ktorých smieš plakať“. Domov, sú teda ľudia, ktorí v mojom živote niečo znamenajú. Či už je to mama, otec, brat či sestra, ba aj priateľ, či kamaráti. Je to človek, ktorý ma vypočuje, keď mi je najhoršie, pomôže mi, poradí mi, uteší ma, keď to budem potrebovať, ba aj napomenie. Človek, pri ktorom sa môžem aj rozplakať a viem, že sa mi nebude smiať a určite nikomu nič nepovie.

Nie každý človek má rodinu, a preto by sme si mali vážiť každého, koho máme, pretože nikdy nevieme, kedy sme s tou osobou naposledy.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu