Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 01.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 275 slov
Počet zobrazení: 984
Tlačení: 69
Uložení: 77

Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše (Úvaha)

Veľmi veľa ľudí sa trápi nad bolesťou svojej duše. Či už majú problémy v rodine, v práci, vo výchove svojich detí, zdravotné problémy.

Ľudia ktorí trpia týmto ochorením by mali dopriať oddych aj svojej duši. Napríklad sa ísť odreagovať do prírody, nadýchať sa čerstvého vzduchu a sledovať dary našej zeme. Pri každom nádychu si uvedomovať krásu toho čo dokázala vytvoriť sama príroda a les. Človek ktorý praktizuje každý deň aspoň krátku prechádzku je omnoho zdravší ako človek ktorý sedí celý deň pri televízii. Má lepšiu imunitu a je odolnejší voči chrípkam, prechladnutiu a má lepšie psychické zdravie. Ďalším liekom na bolesť duše je čas strávený v spoločnosti. V kruhu svojich priateľov sa vie človek uvoľniť najviac vnímať atmosféru a energiu a pocity svojich blízkych, zaspomínať na nezabudnuteľné zážitky, prísť na iné myšlienky a tráviť čas so svojimi pravými priateľmi. Porozprávať sa

o veciach ktoré nás v ten moment trápia a zaťažujú našu dušu. Rada priateľa sa vždy ráta a pomôže nám. Človek by si mal dopriať raz za čas oddych a nemyslieť na nič. Povinností sú ďalším liekom na bolesť našej duše. Čím viac povinnosti máme, tým menej času nám zostáva na negatívne veci. Človek by mal byť stále zamestnaný nejakou prácou, aby nemal čas rozmýšľať nad vecami, ktoré trápia jeho dušu. Dni v práci nás dokážu zamestnať viac ako si dokážeme predstaviť. Popritom nemusíme myslieť na to, čo nás trápi. Taktiež pomáha upratovanie, starostlivosť o svoje deti alebo naopak o svojich rodičov, o blízku osobu.

Veľa ľudí si neuvedomuje, že trpí bolesťou duše. Preto by sme starostlivosť o ňu nemali zanedbávať.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše (Úvaha)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.011 s.
Zavrieť reklamu