Dobrá spoločnosť a mnoho povinnosti bývajú tým najlepším liekom na bolestivú dušu

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 01.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 441 slov
Počet zobrazení: 683
Tlačení: 47
Uložení: 50

Dobrá spoločnosť a mnoho povinnosti bývajú tým najlepším liekom na bolestivú dušu

Duševná bolesť. Nie je to tá typická bolesť, keď sa udrieš alebo inak fyzický zraníš, pretože rana sa vždy zahojí. Je to ten pocit, keď sa vnútorne kvôli niečomu trápiš, si smutný alebo si len vyčítaš nejakú chybu, ktorú si urobil. Duševná bolesť-existuje na ňu vôbec liek?

Bolesť na duši je niečo, čo si ľudia na prvý pohľad nemusia všimnúť. Preto očakávať, že sa hneď vrhnú pomáhať vám nie je asi to najlepšie riešenie. V dnešnej uponáhľanej dobe sú ľudia sebeckí a hľadia si len svoje, preto bolesť a utrpenie druhých je im vo väčšine ukradnutá. Nájde sa však aj spoločnosť ľudí, ktorí dokážu vypočuť vaše starosti a problémy. Ísť niekam von s kamarátmi a vypočuť si aj ich problémy môže byť veľmi dobrým liekom na bolestivú dušu. Zistiť, že v tejto spoločnosti nie ste sami, ktorí trpia. Vypočuť si názory, alebo rady od ľudí ktorí sa tiež trápia alebo sú smutní.

Veľmi dobrá spoločnosť však nemusia byť len kamaráti, ale aj vaša rodina. To sú predsa ľudia, ktorí by vám mali byť najbližší, a predsalen by vám mali najlepšie rozumieť. Čas strávený v rodinnom kruhu je tá najlepšia možnosť, ako sa odreagovať. Počúvať vtipné zážitky zo života vašich blízkych môže byť tiež jeden s liekov na bolestivú dušu.

Nie však každý z nás ma to šťastie na perfektnú rodinu, priateľov. Alebo len neradi trávite čas v spoločnosti. A možno, že sa len neradi so svojimi problémami zverujete druhým. Veľa z nás má však strach zveriť sa zo svojimi ťažkosťami druhým, pretože majú pocit, že ich tým môžu nejako zaťažovať, veď predsa každý z nás má svoje vlastné problémy. Čo však robiť v takomto prípade? Aj pre takéto prípady existuje liek. Ponoriť sa do práce, nájsť si nejakú činnosť, aktivitu, ktorá ťa natoľko pohltí a zamestná, že nebudeš mať čas ani možnosť myslieť na tú bolesť, ktorá ťa tak veľmi trápi.

Skús napríklad upratovať, variť alebo si nájdi akúkoľvek inú činnosť, ktorá ťa baví. Nič nepokazíš tým, ak si k tomu pustíš hudbu, tá predsa najlepšie prehluší tvoje myšlienky. Pokiaľ máš nejaké školské alebo pracovné povinnosti, neváhaj a pusti sa do nich, tie dokážu človeka zamestnať na dosť dlhú dobu.

Každý z nás mal už určite v živote obdobie, kedy nám niekto ublížil, alebo my sami sme urobili chybu, ktorú si teraz vyčítame. Každý sme však individuálny a bolesť znášame úplne inak. Jedni sa lepšie cítia v spoločnosti, druhí sú zase samotárski a radi riešia problémy po svojom. Dobrá spoločnosť či už v kruhu priateľov, alebo rodiny, poprípade veľké množstvo povinností býva tým najlepším liekom na bolestivú dušu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Dobrá spoločnosť a mnoho povinnosti bývajú tým najlepším liekom na bolestivú dušu

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu