„Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše“ Christopher Paolini

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 01.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 294 slov
Počet zobrazení: 690
Tlačení: 51
Uložení: 61

„Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše“ Christopher Paolini

V živote každého človeka sa stane nepríjemná situácia, či už je to finančná kríza, rozchod alebo strata blízkeho človeka. Niektoré situácie nás trápia viac, iné menej a na niektoré nemôžeme dlhé roky zabudnúť. Avšak nič netrvá večne. Ani to dobré, ani to zlé. Možno sa nám zdá, že nech sa snažíme akokoľvek, stále to bolí rovnako, presne ako v prvý deň. Ak človek dlhé roky nosí v sebe negatívne pocity súvisiace s nejakou osobou alebo situáciou, zanecháva to dlhodobé rany na duši, ktoré sa ťažko liečia. Dajú sa tieto rany vyliečiť dobrým priateľstvom a prácou, ktorá nás napĺňa?

Každý človek sa aspoň raz za život stretne s bolesťou duše, avšak patrí to k životu. S touto životnou skúsenosťou sa vyrovnávame rôznymi spôsobmi. Niekto siahne v zúfalstve po alkohole, drogách, liekoch a sú aj takí, ktorí nájdu útechu v modlitbách. Mnohý z nás si vylejú dušu svojim priateľom a ponoria sa do svojich denných povinností. Máme pocit, že sa nám uľaví, ale samotnú bolesť duše to nevylieči. Pomôže nám priznanie si problému, odpustenie si sebe alebo iným, zavrieť dvere za minulosťou a postupne začať nový život. Nemôžme už ovplyvniť udalosti, ktoré sa stali, a preto je najvyšší čas zabudnúť na ne. Mali by sme sa sústrediť len na pozitívne veci a po určitej dobe zistíme, že stará bolesť odišla.

Citát „Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše“ od Christophera Paoliniho nie je podľa môjho názoru celkom pravdivý, pretože priatelia ťa vypočujú, upokoja ale v samote cítiš stále tu istú bolesť. Povinnosti zamestnajú myseľ a telo ale duša stále trpí. Priznanie si problému, alebo straty, odpustenie viny sebe, alebo druhým a čas sú najlepším liekom na boľavú dušu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: „Dobrá spoločnosť a mnoho povinností bývajú tým najlepším liekom na bolesť duše“ Christopher Paolini

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu