Zdravie – najcennejší dar (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 199 slov
Počet zobrazení: 2 931
Tlačení: 151
Uložení: 138

Zdravie – najcennejší dar (Úvaha) 

„Len vďaka chorobe poznáme cenu zdravia.“ Túto múdru vetu povedal raz pán Herakleitos. Mal však pravdu? Radšej byť stále chorý a poznať cenu zdravia či byť zdravý a nepoznať cenu zdravia? Môžeme za naše zdravie? Čo je to vlastne zdravie?

Každý z nás bol niekedy chorý či už to bola nejaká nádcha, zápal priedušiek alebo niečo závažnejšie ako je zápal pľúc. No každý si určite uvedomil, že by bol radšej zdravý. Čiže moja odpoveď na otázku „Radšej byť stále chorý a poznať cenu zdravia či byť zdravý a nepoznať cenu zdravia?“ je asi byť zdravý a nepoznať cenu zdravia.

Čo je to zdravie? Neznamená to iba netrpieť nejakou chorobou. Myslím si , že s našim zdravým môžeme manipulovať. Teda lepšie povedané, každou minútou sa naše zdravie vyvíja. Vyvíja sa každým našim krokom, jedlom či už rôznymi činnosťami ako je fajčenie, pitie alkoholu alebo branie drog. Veľa ľudí si to ani neuvedomuje, že práve rozhodnutie ísť si raz za čas zabehať znamená lepšie zdravie. Zdravie, ktoré si treba vážiť,pretože sa nedá nahradiť a dokonca sa nedá ani kúpiť.

Preto si prajem, aby si každý človek vážil svoje zdravie a staral sa oň pokiaľ ešte môže.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.013 s.
Zavrieť reklamu