“Dobré zdravie stojí viac ako najväčšie bohatstvo.” (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: gabikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 403 slov
Počet zobrazení: 1 893
Tlačení: 107
Uložení: 102

“Dobré zdravie stojí viac ako najväčšie bohatstvo.” (Úvaha)

Takmer celý život počúvam najmä od svojich rodičov jednu vetu. Je to veta, ktorou mi väčšinou zakážu zrealizovať nápad, ktorý som im práve povedal, čiže pochopiteľne som bol na nich nahnevaný. Ale na druhej strane, keď sa nad tým takto spätne zamýšľam, vždy si poviem, že rodičia mali pravdu, pretože sa mi naozaj mohlo niečo stať. Tá veta je veľmi krátka, ale duchaplná. Tá veta znie: Dobré zdravie stojí viac ako najväčšie bohatstvo.

A momentálne, keď mám za sebou viac ako štrnásť rokov môjho života, môžem povedať, že je to naozaj pravda. Pýtate sa prečo? Veľmi skrátene vám na to odpoviem jednou otázkou, na ktorú si sami odpovedzte. Kebyže vám niekto povie, že vám dá milión eur za to, že sa postavíte doprostred tunela na koľajnice, a tesne pred tým, ako by bol vlak pri vás, by ste odskočili. Prijali by ste takúto ponuku? Myslím, že nie.

Veľkej väčšine z vás dôjde, že taký veľký risk sa vám za bohatstvo neoplatí, pretože si všetci uvedomujeme, že zdravie máme len jedno, a je cennejšie ako nejaké peniaze. A vôbec, keď už sme pri tých peniazoch, podľa môjho názoru, sú aj lepšie spôsoby ako si privyrobiť. Ale dnes tu nie sme kvôli peniazom. Ako ďalší príklad toho, že každý je radšej, keď je zdravý, použijem taký argument, že hádam nikto z nás keď bol chorý si nepovedal, že takto je mi lepšie, ako keď som zdravý.

Zdravie je podstatnejšie ako hocičo iné na svete. Zdravie si musíme chrániť vždy a všade, obzvlášť v týchto chvíľach, kedy našu krásnu Zem a najmä naše ľudstvo ohrozuje neviditeľný nepriateľ. Ten nepriateľ je síce neviditeľný, ale k dnešnému dňu t. j. 23.4. zabil po celom svete viac ako stoosemdesiatštyritisíc ľudí. Takže naozaj, zdravie je len jedno, a ak oň prídete, nedopadnete dobre.

Na záver vám poviem môj osobný názor na tému zdravie. Ja osobne sa snažím si chrániť zdravie najviac ako sa dá. Vždy keď vidím mojich rovesníkov, ako idú po meste s energetickým nápojom alebo s cigaterou, je mi do plaču, pretože viem, že veľká väčšina z nich bude mať v budúcnosti veľké zdravotné problémy.

Pravdepodobne veľa z nich bude trpieť na vysoký srdcový tlak vďaka energetickým nápojom. Ja viem, myslia si, že je to frajerina. Podľa môjho názoru je frajerina dokázať behať napríklad na ihrisku v štyridsiatich rokoch bez toho, aby som mal šancu dostať akútny infarkt myokardu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: “Dobré zdravie stojí viac ako najväčšie bohatstvo.” (Úvaha)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu