Zmysel môjho života (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 08.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 442 slov
Počet zobrazení: 2 197
Tlačení: 126
Uložení: 125

Zmysel môjho života (Úvaha)

Už mnohokrát sa diskutovalo, čo je zmyslom života. Ako sa hovorí, sto ľudí, sto chutí. Podľa jedného je to rodina, pre ďalšieho kamaráti, iný si zas myslí, že bez peňazí by to nešlo, niekto môže byť názoru, že to, prečo vlastne žije je práca.

Ja si však myslím, že zmyslom života (a nielen môjho, ale každého) je LÁSKA. Bez lásky by to jednoducho nebolo ono, Vlastne, bez lásky by to ani nešlo. Predsa každý túži po tom, aby ho mal niekto rád, aby ho niekto ľúbil. Veď už aj malé deti sa túlia ku svojim rodičom, keď im je smutno alebo sa boja a tí ich neobklopia ničím iným než láskou. Naši zvierací miláčikovia sú nám tiež verní, ochraňujú nás, vítajú s vrtiacim chvostíkom. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, PREČO? Predsa preto, lebo nás majú radi a prejavujú tak lásku k nám.

Láska je všade vôkol nás. Stačí sa pozrieť von z okna. Usmiata maminka hrdo kočíkuje svoju čerstvo narodenú dcérku, ocino naháňa malého synka, dvaja zaľúbení sa držia za ruky a vymieňajú si zaľúbené pohľady, vtáčiky si veselo hrkútajú, dedko s babkou spolu sedia na lavičke v parku a spomínajú na mladosť, malé dievčatko trhá kvietky a vzápätí uteká za svojou mamičkou a dáva jej ich.

Kamarátky sa pri stretnutí objímu. Takže lásky máme okolo seba dosť, len si ju musíme dokázať vážiť, lebo raz príde čas a všetko bude preč. Všetci tí, ktorí nám lásku dávali, pomáhali nám sa „otočia chrbtom“, lebo lásku nemôžeme len prijímať, ale aj rozdávať. Môže sa stať, že keď si to uvedomíme bude už neskoro. Našťastie sa vždy nájde aspoň jeden človek, ktorý nám podá pomocnú ruku.

Je zaujímavé, že „falošné“ zmysly života sa môžu jednoducho stratiť. Z práce nás môžu vyhodiť, rodina nás môže zavrhnúť, kamaráti odísť, peniaze sa dajú ukradnúť, alebo jednoducho ich len minieme, ale lásku nám nemôže nik vziať. Láska, ktorú prijímame a rozdávame, je len a len naša, nikoho iného.

Láska má takú schopnosť, že aj to, čo sa raz rozdelilo dokáže spojiť, vie človeka vytiahnuť z pasce, do ktorej spadol, je schopná z ľudskej trosky vytvoriť opäť človeka. Môžeme jej ďakovať za všetko, pretože bez lásky by sme tu vôbec neboli. Nebyť lásky medzi našimi starými rodičmi, neboli by naši rodičia. Keby neboli oni a neľúbili by sa, neboli by sme ani my. Vlastne - bez lásky by neexistoval život.

Preto spomeňme si na všetkých, ktorých máme radi, na ktorých nám záleží a povedzme im to. Veď slová : „MÁM ŤA RÁD“ nestoja ani cent a ešte nás to aj obohatí. Hoci len úsmev, ktorý vyčaríme na tvári človeka, nám dá silu na ďalší život plný lásky.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu