AIDS preveruje lásku

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 08.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 518 slov
Počet zobrazení: 689
Tlačení: 90
Uložení: 93

AIDS preveruje lásku

AIDS čo si predstavíme pod pojmom AIDS? Strach, bolesť, utrpenie, smrť. Odpoveď nie je jednoduchá. AIDS nie je obyčajný vírus, je obzvlášť zákerný. AIDS sa dotýka nás všetkých. prináša všetkým strach. AIDS pre pár rokmi toto slove ešte nikto nepoznal no teraz je nám všetkým známe až dosť. V minulosti sa jej hovorilo choroba homosexuálov takže myslím si, že tým mysleli sexuchtivých jedincov. Ale už dávno to nie je záležitosť čisto len homosexuálov. AIDS je choroba tohto storočia. Je aktuálna viac než moc tak by sme sa všetci mali zamyslieť ako sa správať.

Dnes má AIDS už aj malé novorodeniatko, to sa týka hlavne Afriky. Pretože AIDS sa dostane z matky na novorodeniatko. No a pritom zbytočne. Ak s tým niečo nespravíme AIDS zožerie celý náš svet ako telo nakazeného AIDS. Naše telo sa nedokáže brániť proti AIDS to znamená, že si nedokáže vytvoriť protilátky a tak AIDS pomaly a zákerne ničí telo. Je to nevyliečiteľná choroba, na ktorú neexistuje protilátka no a úprimne si myslím, že ani nikdy nebude. Je to strašné, keď niektorí ľudia vidia umierať malé detičky, ktoré za nič nemôžu.

Prečo to tak musí byť keď každí jeden človek čo umrel na AIDS mal tak isto šancu na život ako my ostatní. Asi nie je nikto kto by mi dokázala odpovedať na moju otázku. My ľudia sme príliš zahľadení do seba a neobzeráme sa. Svoje problémy považujeme za najhoršie a najťažšie a pritom sú to úplné maličkosti. Mnohokrát vidíme alebo počujeme koľko umrelo ľudí na AIDS a vtedy si povieme, chvála Bohu, že nie som medzi nimi. A takisto malé deti, ktoré umreli na AIDS, možno by to skončilo úplne inak keby sa narodili niekde úplne inde. Väčšina prípadov týkajúcich sa AIDS sa odohrá v krajinách TRETIEHO SVETA.

Obdivujem ľudí, ktorí dobrovoľne opustia náš dokonalý svet bez problémov a idú pomáhať ľudom, ktorí už nemajú nič a prídu ešte aj o to najvzácnejšie čo majú o svoj život. V médiách je to stále, ale nikoho to nezaujíma. Na svete je plno ľudí, ktorí majú peňazí viac než dosť a ani to s nimi nepohne za pár korún čo by venovali by možno ľudia čo sú nakazení AIDS zlepšili ich trápenie. No, ale česť výnimkám. Takisto by sme si mali uvedomiť zodpovednosť, na ktorú by sme mali myslieť pri pohlavnom styku. Nevravím, že to nesmieme robiť.

Na sexe nie je nič zlé no treba myslieť na dôsledky, ktoré sú veľmi veľké. V dnešnej dobe si každý povie sex sem - sex tam čo je na tom. Ale na tom je veľa, strašne veľa. Všetci to dobre poznáme ako to chodí v dnešnej dobe ohľadom sexu, veková hranica sa čoraz znižuje. A však sa povie užijem si a bude dobre, ale nikdy nevieš s kým si práve užívaš, keď sa správaš takto. No a takto sa to šíri ďalej a ďalej. No a potom si povieš, čo som to urobil, prečo som bol taký hlúpy.

No a na záver chcem povedať, že keď dostaneš AIDS nie je žiadny liek ani žiadna operácia je iba jedno východisko a to smrť. Zamyslime sa a buďme opatrní.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu