Predstavenie najväčšej hodnoty pre život súčasného mladého človeka

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 08.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 408 slov
Počet zobrazení: 600
Tlačení: 57
Uložení: 60

Predstavenie najväčšej hodnoty pre život súčasného mladého človeka

Každá ľudská bytosť má svoje hodnoty. My, mladí, považujeme za svoju prirodzenú hodnotu lásku, priateľstvo, zdravie a úctu. Na mieste je teda otázka: „ Čo v súčasnosti patrí medzi najväčšie životné hodnoty mladého človeka?“ Každý z nás by si určite prial hlavne zdravie pre seba a svojich blízkych. No zaujímame sa aj o problémy, ktoré sa netýkajú nás, ale ľudí okolo?

Často riešime len zbytočné otázky typu - čo na seba do školy, kam večer vyrazím von a podobne. Zamysleli ste sa však nad tým, že niektorí ľudia bojujú s omnoho väčšími problémami - napríklad s chorobou AIDS? Keď sa stretneme s touto problematikou, často len mávneme rukou: „Veď mne sa nič také nemôže stať!“ Pravda je však iná. Tento problém sa vzťahuje na všetkých ľudí! Nezostaneme voči nemu ľahostajní.

Mnohí z nás ani len netušia, čo tie skratky znamenajú, ako sa choroba prejavuje, ako sa prenáša. Je to problém, ktorý sa netýka iba ľudí, ktorí už nakazení sú. Práve kvôli našej nevedomosti sa choroba rozmáha. Mnohí z nás si možno práve povedali : „Ja som mladý, môj organizmus sa dokáže proti tejto chorobe ubrániť.“ To je však prejav toho, koľko o tejto chorobe nevieme! Najčastejšie sú postihnuté osoby vo veku 15-24 rokov. Mnohí ani len netušia, že práve oni sú nositeľmi smrteľnej choroby AIDS. Možno si pomyslia: „ Veď to je známy fakt, to dávali v telke. Určite do tejto skupiny nepatrím“. Je dôležité, aby sme si to uvedomili svoju zodpovednosť za zdravie, za to ako prežijeme svoj život, pretože sme v období hľadania toho správneho životného partnera – partnerky, zmyslu života.

Ale čo, ak sme nositeľmi tejto tichej a zákernej choroby stali práve my? Pandémiu AIDS sprevádza strach, ktorý však ako ochrana veľmi neúčinkuje. Bojíme sa odsudzenia a opovrhovania, preto sa okoliu nepriznáme. To však nie je žiadne riešenie. Práve preto vznikli mnohé organizácie a kampane, z ktorých sa ľudia môžu dozvedieť omnoho viac. Môžu sa tu stretnúť s problémami iných ľudí a získať informácie, ako sa dá ďalej žiť.

Je dôležité, aby sme práve my mladí venovali svoj čas problému, ktorý sužuje celý svet a aby sme sa snažili spoločne nájsť riešenie. Stojí to veľa úsilia, no svet potrebuje pomoc a vkladá nádej do našich rúk. Preto sa začnime venovať tomuto problému, aby nebolo neskoro a aby ľudia, ktorí budú žiť po nás mali budúcnosť, aby sme práve my pomohli ku krajšiemu, radostnejšiemu a hlavne k zdravšiemu životu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Predstavenie najväčšej hodnoty pre život súčasného mladého človeka

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu