Góly z lásky

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 08.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 262 slov
Počet zobrazení: 607
Tlačení: 54
Uložení: 54

Góly z lásky

Začalo sa hrať. Rozhodca odštartoval veľký zápas. Spustila sa časomiera pre najočakávanejší zápas sezóny . Hrá sa finále Ligy majstrov. Fanúšikovia sú pripravení na chvíle napätia i prekvapení. Majster proti majstrovi sľubuje zápas. ktorý sa určite zapíše do dejín. Každý hráč je hrdý, že hrá Ligu víťazov. Brankár verí obrancom, obrancovia podporujú útočníkov. Každý je šampión v hre o všetko, o nepredvídateľný výsledok.

Hra ako život sám. Osud ti môže určiť výhru i prehru. Som hráč a hrám svoju životnú ligu. Bojujem proti rovnocenným súperom. A na koniec svojej deväťdesiatej minúty chcem odísť z ihriska ako majster s najväčším počtom gólov. Žijem, dýcham a milujem, hrám naplno. Raz hrám obranu, inokedy útočím. Hľadám bránu, do ktorej trafím a zabodujem. Priestor, kde môžem vykopnúť.

Hrám a vyhrávam vďaka tým, čo sú pri mne. A často si hovorím, že na nebi je množstvo hviezdičiek. Moja je v súhvezdí s hviezdami, ktoré majú čestné miesto v mojom srdci. Život je láska, zápas prípravka. Ani mužstvo netvorí len jeden hráč, tak ako moju družinu tvoria priatelia. Chcem s nimi poraziť všetky tajomstvá života. Aké tajomstvá tvoria život ? Aké tajomstvá vytvoria tváre dvoch sŕdc ? Aké tajomstvá vytvorí pieseň dvoch hrudí ? Aké tajomstvá má zisk lásky. Chcem okúsiť všetko. Medzi úsmevom a slzami. Bolesťou a šťastím . Chcem sa báť v ružovom sade. I sen lietať znova. Dýcham s láskou, hrám s láskou. Všetko je rozdelené dvoma. Medzi víťazmi a porazenými netreba hľadať láska. Ona musí byť skrytá v našom srdci. Naša výhra. Chcem svoje slzy výhry. Chcem slzy lásky plakať zo svojho srdca.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu