Úvaha o láske

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: zuzzka (17)
Typ práce: Referát
Dátum: 08.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 314 slov
Počet zobrazení: 1 108
Tlačení: 97
Uložení: 98

Úvaha o láske

Taká krásna a zároveň zraňujúca. Také na pohľad obyčajné slovo. No pre tých, ktorí ju prežívajú je to slovo dokonalé, milé, krásne a pre nich stvorené tak ako ich milovaná osoba. Na láske je najkrajšie to, že ju nikto nedokáže vysvetlť, ale predsa ju každý tak nádherne chápe. Nesmrteľný cit , ktorý dokáže zabíjať. Definícia slova láska asi neexistuje. Každý ju chápe po svojom, ale aj tak je to stále krásne. Zaľúbenému človeku zaplní srdce šťastím, radosťou a pocitom, že má niekoho, kto naňho celý deň myslí rovnako ako on naňho.

Že má niekoho , kto o ňom po nociach sníva, miluje ho celým srdcom a teší sa na každú spoločnú chvíľu. Zaľúbenému sa stačí pozrieť na milovanú osobu a je v siedmom nebi. Jediný pohľad v ňom vzbudí radosť. Avšak stačí jediný prešľap a všetko sa zmení. Všetko to krásne a tak dokonalé zmizne. Lásku nahradí bol esť, žiaľ, smútok a utrpenie. Niekedy sa z tohto nádherného citu zrodí až nenávisť. Tak protikladné, no stále blízke city. Spája ich to, čo ich aj rozdeľuje. Človek bez lásky je ako telo bez duše. Utrápené, choré, neschopné radosti a šťastia. Pre človeka akoby zomrel celý svet. Všetko okolo neho mu ju pripomína. Túži, aby sa mu láska vrátila, alebo aby stratil pamať a zabudol na všetko to krásne a aj to zlé.

Miluješ, keď na neho stále myslíš, keď o ňom stále snívaš a predstavuješ, keď ti stále chýba a čakáš na spoločné chvíle, keď ti je s ním krásne, keď je v tvojich očiach dokonalý, keď mu veríš a keď tebou prejde krásny pocit, keď ste spolu. Láska je mocnejšia ako smrť. Láska dokáže oživiť smutné, zlomené srdce, ale dokáže tiež srdce človeka zraniť a zabiť. Zraniť na toľko, že človek stráca všetko. Preto by sme si vážiť lásku, kým ju máme a nikomu neubližovať. Inak sami zistíme, čo znamená trpieť pre lásku.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu