Skrytá láska

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 580 slov
Počet zobrazení: 841
Tlačení: 56
Uložení: 58

Skrytá láska

Bola raz jedna krásna dievčina Mia ktorá bývala na opustenom mieste v chatrči svojou ťažko chorou mamou. Keď jej mama umrela zostala v chatrčke sama.. Až do dňa keď odišla bývať do mesta , kde bol Donom (pánom) krásny a nebojácny mládenec Franko. Keď sa zbadali bola to láska na prvý pohľad.

Mia zistila že jej teta jej nechala veľkú haciendu a polia. Na jednej oslave bohatých ľudí, sa stretli znovu. Mia sa neovládla a išla sa nadýchať čerstvého vzduchu, keď za ňou prišiel aj Frank. Vyznal jej lásku. Mia však s plačom odišla na svoju haciendu. Frank totiž nevedel, že Miu sľúbila jej bývalá teta jeho bratovi Oskarovi. Mia však bola nešťastná, pretože keď Oskar býval doma bil ju a rozbíjal nábytok. Mia o niečo neskôr zistila že je tehotná. Nadšená s toho však nebola. Keď Oskar zistil že s ňou čaká dieťa bál sa že majetok vojde do jeho rúk. Preto povedala slúžke nech prichystá Mii čaj ale nech ho donesie najskôr jemu.

Keď tak spravila Oskar dal do čaju otravu aby zabil Miu aj dieťa. Mia však nechtiac zazrela že jej niečo vlieva do čaju a preto šálky vymenila. Oskar však nič nenechal na náhodu a napil sa protijedu. Keď zazrel že Mii sa nič nestalo myslel si že to bude pôsobiť neskôr čakal teda do rána. Ale ani ráno sa s Miou nič nestalo. Keď Mia pochopila čo chcel s ňou Oskar urobiť, pochopila že už nemá dôvod s ním ostať. Všetko išla povedať Frankovi a tak tiež mu povedala že by sním chcela ostať a tak aj urobila . Nasledujúce dni sa rozhodla bývať u Franka. Až do jedného večera keď bez pozvania prišiel Oskar. Násilím chcel uniesť Miu ale Franko mu to nedovolil. Mia mu povedala že ho už viac nechce vidieť, a nech opustí haciendu alebo ju vyplatí. Oskar však trval na svojom. Chytil Miu za ruku a ťahal ju preč. Franko mu v tom však zabránil.

Oskar začal Franka bit. Franko ho však premohol a zo žiaľom v srdci musel zavolať na jeho brata Oskara políciu. Mia dosvedčila že ju chcel Oskar zabiť a že chcel zbiť svojho brata Franka. Potom si Franko s Miu nažívali. O nejaký čas sa Mii narodilo dieťa bolo to dievča dala mu meno Marisela. Zistili však že to nebolo Oskarove dieťa. Bolo Frankove. Mrisela bola veľmi nadaná, slušná, dobrá a krásna. Mala 17 rokov keď pustili Oskara z vezenia. Ale ona však nemala o svojom diabolskom strýkovi ani potuchy. Až do dna keď si uvedomila že ju niekto sleduje.

Pri prechádzke po otcovom poli , ju niekto prepadol a uspal. Zavrel ju do jednej z otcových starých pivníc. Marisela však tuto pivnicu spoznala, pretože sa tam pred rokmi schovala pre jej mamou teda Miou. Dostala sa teda cez tajný východ von a schovala sa do hlbokej studne ktorú objavila pred dvoma rokmi. Zatiaľ už Franko s Miou zistili že Oskar ušiel z väzenia a pochopili že ich dcéra sa nezdržala len tak s kamarátkami. Hneď privolali políciu ale tá Oskara nevedela nájsť. Potom si Mia spomenula na studňu a okamžite bežala k nej. zobrala odtiaľ dcéru a odišli domov. Marisela povedala polícii kde sa Oskar skryl a tí ho hneď chytili.

Oskar až do smrti neprestal byť pozorovaný v cele a Marisela si našla priateľa menom Romoaldo. Mia s Frankom mali ešte syna a ten sa nikdy nedozvedel o svojom strýkovi . Nažívali spolu v láske a od tých čias už nikto a nikdy nesmel vysloviť pravdu o Oskarovi.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu