Úvaha o Slovensku

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 10.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 280 slov
Počet zobrazení: 2 024
Tlačení: 88
Uložení: 105

Úvaha o Slovensku

Nikdy predtým som sa nezamýšľal nad tým, prečo mám rada Slovensko a čo mám na ňom rád. Keď tak uvažujem, Slovensko je krásna, rozmanitá krajina. Už len preto je krásna, že som sa tu narodl. Za môj život som už prechodil aj iné krajiny, spoznal som ich kultúru a krásu, no žiadna iná krajina sa mi tak nepáčila ako práve Slovensko. Mnohí by sa mohli domnievať, že taká malá krajina nemá toľko možností a nemá čo návštevníkom ponúknuť.

No práve naopak. Najväčšou krásou našej krajiny sú Tatry. Krásne, hornaté, väčšinou ľuďmi milované a zbožňované. Asi každý z nás si tam nájde kúsok seba a túto hornatú krajinu si zamiluje. Sú tam všelijaké štíty, plesá aj vodopády, ktoré vo vás určite vyvolajú kúsok nadšenia. Nemyslíte?! Ja som si Tatry zamiloval a navštevujem ich každý rok v lete, aj keď sú od nás Tatry neďaleko. Treba si nájsť čas a obdivovať aj Slovenské krásy prírody.

Ak Vám nestačia Tatry alebo sa necítite na dlhšiu túru, tak čo také kostoly, kaštiele a zámky. Veď Slovensko má ešte mnoho krás. Pár takých som už navštívil aj ja, no najradšej mám Bojnický zámok, pri ktorom sa nachádza aj Bojnická ZOO.

No nezabúdajme aj na jaskyne. Na Slovensku je mnoho krásnych jaskýň. Mohol by som ich vymenovať množstvo. Skoro by som aj zabudla na naše významné osobnosti z nášho malého, ale o to krajšieho územia ako sú napríklad Ľ. Štúr, S. Chalupka a mnoho ďalších. Preto by sme nemali nikdy zabúdať na to, že nie je dôležité len chváliť sa a pýšiť našimi krásami, ale ich aj ochraňovať a vážiť si ich. Nemyslíte? Mali by sme sa všetci spoločne nad tým zamyslieť a uvážiť, čo chceme, aby tu po nás zostalo. Nech sa môžu aj ďalší chváliť tým, že sú Slováci žijúci v krásnej slovenskej krajine.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.039 s.
Zavrieť reklamu