Po čom človek túži (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: petka
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 302 slov
Počet zobrazení: 1 244
Tlačení: 76
Uložení: 126

Po čom človek túži (Úvaha) 

Nielen dátum v kalendári nám napovedá, že už skoro príde jar. Svedčí o tom aj príroda okolo nás. Dlhé noci ustupujú, sychravé počasie vystriedali slnečné dni, z ktorých sa veľmi tešíme. V záhradkách sa začali objavovať prvé jarné kvety a vytrvalý štebot vtáčkov nám spríjemňuje posledné chladné dni.

Pri pohľade na prírodu vždy žasnem nad silou života, ktorý sa prebúdza po mrazivej zime. Tento čas človeka priam provokuje zamýšľať sa nad životom a smrťou. Ja sa často rozprávam so svojimi priateľmi na túto tému. A, samozrejme, hovoríme pritom aj o veľkonočných udalostiach, o smrti Pána Ježiša a o všetkom, čo pre nás urobil.

Niekedy žasnem, aké názory ľudia majú, a to aj tí vzdelaní. Tvrdia, že nebo ani peklo neexistuje, alebo ak pripustia, že peklo existuje, tak ho chápu ako celkom príjemné miesto. Predstavujú si, že tam budú spolu s priateľmi a dni im budú ubiehať v hodovaní, veselosti a bujarej nálade. Ani z pekelného ohňa nemajú strach, veď teplo majú predsa radi…

Po čom však človek vo svojom živote skutočne najviac túži? V prvom rade po láske, spravodlivosti, priateľskom spoločenstve, porozumení, odpustení, ale aj po poznaní celého stvorenia, počínajúc vznikom vesmíru a končiac tým najmenším tvorom na zemi.

Keď človek odmieta obeť Ježiša Krista, prichádza o všetko, čo si po celý život prial. Lebo tam, kde nie je Boh, nie je ani láska, ani spravodlivosť, ani poznanie. Keď si človek uvedomí, o čo vlastne svojou vlastnou vinou definitívne prišiel, tak to je skutočné peklo.

Preto by žiadny kresťan nemal mlčať a nemal by byť pasívny, ale by mal využiť všetky prostriedky, aby varoval svojich blízkych, susedov, priateľov… Veď peklo nie je miesto s roztomilými alebo hlúpymi čertíkmi – ako to zľahčujú súčasní režiséri obľúbených rozprávok –, ale skutočné trápenie, ktoré hrozí každému človeku, ktorý vedome odmietne Božiu milosť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu