Zóny pre každého študenta

My sme my (Charakteristika skupiny)

My sme my (Charakteristika skupiny)

Keď niekto počuje obrovský krik, rozhodne vychádza z našej triedy. Áno, sme to my! Druhá áčka. Na celom prízemí počuť len nás. Myslím, že nás často počujú aj okoloidúci ľudia pochádzajúci nielen z Topoľčian.

Typickým znakom našej triedy je hluk. Zrána ho nie je tak počuť, lebo prichádzame po skupinkách. Po vstupe do triedy skôr ucítite, než si všimnete niečo zaujímavé. Je to zvláštny zápach berúci sa nevieme odkiaľ. Pri snahe zbaviť sa ho sedíme pri otvorených oknách, v zime. Počas studených mesiacov, čo je tu od októbra do konca apríla, sa stále sťažujeme na zimu a naše sťažnosti sú oprávnené.

Ak niekto navštívi našu triedu, všimne si znudené žiačky. Na niektorých hodinách sú z nás učitelia "na prášky". Kvôli našemu hluku často nepočujú ani vlastné myšlienky. Keď však máme byť kreatívne, dokážeme veľké veci.

Keby sa stretneme, len-tak, náhodne na ulici, určite by sme ani len netušili, ako by sme si sadli. To všetko sme zistili počas prvých týždňov, pre nás v novej škole, ktorú sme postupne spoločne spoznávali. A taktiež aj samé seba navzájom. Napriek našim častým hádkam si rozumieme a vieme sa zhodnúť na všelijakých hlúpostiach, ktorých je v našich hlavách nespočetne.

Zvonku sme každá iná - jedna vysoká, jedna nízka, jedna tmavovlasá, ďalšia blondína, no aj tak nás niečo spája. Možno sú to naše prenikavé hlasy, možno niečo, o čom samé nevieme. Niekedy sa nezhodneme pri vyzdobovaní triedy, alebo pri nacvičovaní vystúpenia, či príprave na nejakú akciu, ale aj tak je naša trieda vždy najkrajšie vyzdobená, scénky a akcie perfektné. Dvere vieme vyzdobiť všetkými možnými spôsobmi. Zo stropu nám visia kvety, v zime zas vločky. Na prvej nástenke, ktorá sa nachádza vedľa dverí je strom, ktorý meníme podľa ročných období, na ďalšom je náš jedinečný rozvrh a vzadu na stene nútená tématická nástenka.

Trieda má príjemné farby, ktoré ak si môžem dovoliť povedať, spájajú naše výnimočné priateľstvá. Aj keď sa vieme rozhádať, vždy je tu niečo, čo nás opäť spojí dohromady.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/27514-my-sme-my-charakteristika-skupiny/