Tak toto som ja (Beletrizovaný životopis)

Tak toto som ja (Beletrizovaný životopis)

Jedného dňa v Bánovciach nad Bebravou bola rodina, ktorá chcela nie jedno, ale dve deti. Mali dcéru Barborku. Dlho sa snažili o dieťa. Keď mala Barborka deväť rokov, konečne sa im to podarilo. Celý šťastní chceli vedieť, či to bude dievčatko alebo chlapec. Bol to rok 2002 a technológia nebola veľmi vyspelá, preto im doktori povedali, že to bude pravdepodobne chlapec. Rodičia Barborke nepovedali, že bude mať brata. Jeho meno malo byť Michal.

Po deviatich mesiacoch sa to narodilo. Dňa 18.04.2002 sa narodilo dievčatko. Tak to som bola ja. Nemali pripravené meno pre dievčatko, tak mi dali meno po sestričke, ktorá bola pri pôrode. A takto vzniklo moje meno Dagmar. Rodičia boli šťastní z ďalšieho dievčatka. Barborke povedali, že ma kúpili v Lidli a ona ako malé dievčatko tomu uverila.

Roky plynuli a ja som rástla. Do škôlky som chodila iba jeden rok do predškolskej triedy. V mojich šiestich rokoch som nastúpila do školy Jána Amosa Komenského do prvého ročníka k pani učiteľke Mgr. Dagmar Čikošovej. Odvtedy som mala pani učiteľku ako triednu štyri roky.

Barborka chodila tiež na tú školu, no so mnou iba jeden rok, lebo keď ja som nastúpila do prvého ročníka, ona bola v deviatom. Prvý stupeň som zvládla super. Prišiel druhý stupeň. V piatom ročníku si nás prevzala pani učiteľka PaedDr. Oľga Vlčková. Na druhom stupni bolo dobre, no učitelia sa nás začali pýtať na stredné školy. Mala som veľa snov, no iba jeden bol najväčší, a to bolo učiť deti v škôlke. V deviatom ročníku som si dala prihlášku na SSOŠ pedagogickú v Topoľčanoch.

Po úspešne spravených skúškach som sa dostala na vysnívanú školu. Už som tu skoro rok a nemenila by som. Mám to tu veľmi rada a dúfam, že školu dokončím a maturita bude iba čerešničkou na torte. Tak toto som ja.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/27521-tak-toto-som-ja-beletrizovany-zivotopis/