Sociálne siete (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 339 slov
Počet zobrazení: 1 419
Tlačení: 71
Uložení: 64

Sociálne siete (Úvaha)

Častokrát rozmýšľam, prečo vlastne ľudia prvé čo urobia, keď prídu domov z práce, školy je, že hneď ako prvé zapnú sociálnu sieť. Facebook, Instagram , Snapchat či iné sociálne siete. Prečo tak veľa ovláda ľudí internet? Sociálne siete sa stali súčasťou nášho každodenného života. Ako nás tento fakt ovplyvňuje?

Sociálne siete zapríčinili zmenu hlavne u deti a mládeže, hlavne v tom, ako komunikujú s verejnosťou. Sociálne siete majú negatívne, ale samozrejme aj pozitívne stránky. Aj ja som predsa len študent a vďaka internetu ide všetko oveľa jednoduchšie. Internet nám študentom pomáha v našich školách vo veľa veciach a dospelým ľudom v ich zamestnaniach.

My študenti čerpáme z neho veľmi veľa poznatkov, nájdeme na ňom rôzne testy a články, ktoré nám pomáhajú v školách. Ale prejdime aj k tým záporným stránkam sociálnych sietí. Dnešná mládež spolu viac komunikuje na internete, ako by sa mali rozprávať medzi sebou a tráviť spolu čas. Komunikáciou na internete si vypĺňajú svoje spoločenské potreby a už nemusia chodiť s priateľmi von. Vďaka internetu môžeme objaviť našich starých priateľov, naše platonické lásky, ale aj nepriateľov. Pritom nás vôbec nemusí zaujímať, koľko kilometrov sa od nás nachádzajú.

Veľa mladých ľudí dokáže stráviť nespočetne mnoho času na sociálnych sieťach. Tak schválne, spýtajme sa sami seba. Koľkokrát sme si povedali, že o 10 minút uz idem „off“ a o hodinu alebo o dve sme sa prichytili ako odpisujeme na naše nové správy? Tento čas, ktorý strávime na sociálnych sieťach by sa určite dal využiť oveľa lepšie a hlavne produktívnejšie.

Mohli by sme namiesto sedenia za počítačom, či mobilom ísť von, cvičiť, behať alebo rozvíjať naše duševné schopnosti. Stávame sa postupne závislí, hráme sa na to, čo v reálnom živote nie sme. Môžeme si prikrášľovať náš život a vymýšľať si nespočetne mnoho vecí. Sociálne siete nám síce môžu pomôcť s komunikáciou so svetom, ale taktiež môžu ohroziť naše psychické aj fyzické zdravie.

A tak sa pýtam. Je sociálna sieť našim pánom alebo sluhom ? U mnohých ľudí už dávno nieje sluhom ale pánom. Je pánom nášho drahocenného času.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu