Internet a sociálne siete – dobro alebo zlo? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 227 slov
Počet zobrazení: 1 675
Tlačení: 90
Uložení: 74

Internet a sociálne siete – dobro alebo zlo? (Úvaha)

Je správne stále používať sociálne siete? Je to náš sluha či pán? Prikladá sa im väčší význam ako osobným stretnutiam a rozhovorom?

V dnešnej dobe sa prikladá väčší význam internetovej sociálnej sieti. Má to svoje výhody a nevýhody. Výhody sú keď potrebujme niečo zistiť, ako napríklad ordinačné hodiny u lekárov, recepty či otváracie hodiny. Nevýhody sú, že mladí ľudia svoj voľný čas trávia so smartfónmi, tabletami a počítačmi. Medzi sebou súperia, kto má lepší mobil ako ten druhý.

Myslím si, že časté používanie mobilov nie je správne. V dnešnej dobe medzi mladými viac prevažuje komunikácia cez internetové siete, ako Facebook, Instagram a mnohé iné. Osobné stretnutie je obmedzené a radšej trávia čas sami doma. Rôzne aplikácie, hry, stránky na internete navádzajú mladú generáciu na horšie veci, ako napríklad fajčenie, drogy či alkohol.

Internetové siete sú viac sluhom ako pánom pre nás, pretože v dnešnej dobe sú v živote človeka dôležitejšie. Na notebooku, tablete či mobile vie pracovať už aj 2 ročné dieťa. Je smutné, že pre ľudí, hlavne mladú generáciu, je prednejšia komunikácia cez telefón a internetové siete. Výhodou internetu je množstvo informácii na jednom mieste, ale nepáči sa mi, že mladí ľudia tam trávia veľa času.

Podľa mňa by mala mladá generácia viac času tráviť spolu pri zmysluplných činnostiach. Mladí ľudia sa tak stali otrokom internetovej siete.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu