Piatok jednej žiačky (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 336 slov
Počet zobrazení: 699
Tlačení: 49
Uložení: 47

Piatok jednej žiačky (Rozprávanie) 

Každý jeden z nás mi dá za pravdu, že piatky sú obľúbené dni. Končí sa nekonečný týždeň pre školopovinných a pracujúcich a nasleduje víkend plný oddychu. Nie je však piatok ako piatok, hlavne ak je piatok trinásteho alebo „deň plný smoly“.

Každé ráno vstanem, vykonám všetky hygienické návyky, utekám na vlakovú stanicu a čakám na vlak, ktorým cestujem do školy. Dnešný piatok sa však začal katastrofálne. To som ešte netušila, že po zlom, príde ešte horšie. Prespala som zvonenie budíka a zmeškala vlak. Moja posledná možnosť, ako sa dostať do školy načas, bol autobus. Z celej duše nenávidím tento typ dopravy.

Po vykonaní všetkých hygienických návykov som schmatla tašku a utekala. Musím sa priznať, že som sa na pár sekúnd cítila ako pravý Forrest Gump. Moje nadšenie vystriedalo sklamanie. Popri bežeckých schopnostiach som zakopla a skotúľala sa dolu podchodom. Pozbierala som v sebe každú štipku sebavedomia, ktorá mi zostala, vstala som a pokračovala som v ceste.

Po príchode na autobusovú stanicu som rýchlosťou blesku nastúpila do preplneného autobusu a lapajúc po dychu som si vypýtala lístok. Arogantný vodič mi ho podal so slovami: „Na, choď si sadnúť!“ Všetky sedadlá boli, bohužiaľ, obsadené, tak som sa chytila kovovej tyče, ktorá slovo čistota snáď ani nepoznala. Autobus sa pohol a ja som v prudkom pohybe padla na kolená starej panej.

Aj napriek môjmu ospravedlneniu ma tá ženská preklínala minimálne celú cestu. Autobus sa začal nakláňať do strán a ja som mala pocit, že som na húsenkovej dráhe. V tom okamihu sa autobus zastavil a vodič, ktorý kričal ako veľmi nenávidí svoju prácu, nás vyhnal von. Šlo a dopravnú poruchu. Mojím programom na ďalšiu hodinu bolo čakanie na nový autobus, ktorý ma mal dopraviť do cieľovej destinácie. Po hodine čakania sa objavil autobus. Moji namosúrení spolucestujúci nastúpili a ja som sa v poriadku dostala do školy.

Z tohto príbehu vyplýva jedno veľké ponaučenie. Je rozumné si nastaviť aj 3 budíky, pretože zmeškať vlak a cestovať dopravným prostriedkom ako je autobus, už nikdy neprichádza do úvahy.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu