Piatok jednej žiačky

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 340 slov
Počet zobrazení: 602
Tlačení: 64
Uložení: 55

Piatok jednej žiačky

V dnešnej dobe sa človek cez médiá a sociálne siete dozvie veľké množstvo informácií, ktoré sú pre nás dôležité a o iných je dobré mať aspoň vedomie. Často však treba nad mnohými popremýšľať, aby to s našou budúcnosťou nedopadlo veľmi zle.

Rovnako ako každé ráno som sa aj dnes zobudila na rádiobudík, ktorý mi oznámil, že je konečne piatok. Ešte predtým, ako som vstala z postele, vzala som si telefón, aby som si pozrela počasie a prečítala si aj zopár aktualít zo sveta. Narazila som na článok, kde sa písalo, že vedci vyvinuli obal na smartfón, ktorý sa podobá na ľudskú kožu, reaguje na dotyky a vie aj štekliť. Nad touto informáciou sa mi tak trochu pozastavil rozum.

Prečítala som si o tom obale viac a dozvedela som sa, že je vytvorený z viacerých vrstiev silikónu a na povrchu sa nachádza elektródová vrstva vnímajúca dotyky. Keď túto hmotu pošteklíte alebo uštipnete, na obrazovke mobilu sa objaví tvár, ktorá sa smeje alebo mračí. No predstavte si, že už aj umelá hmota môže komunikovať.

Po chvíli čítania som si uvedomila, že už musím vstať a pripraviť sa do školy. Avšak ani v autobuse som túto informáciu nevypustila z hlavy. Počula som deti za mnou, ktoré sa už tiež dozvedeli o tejto „horúcej“ novinke: „Ten obal je super! Normálne sa ti na displeji ukáže jeho reakcia...“

Príde mi veľmi smutné, že vedci vymýšľajú prototyp ľudskej kože zo silikónu, natiahnú ho na telefón a stane sa predmetom aj detského záujmu. Pretože v dnešnej dobe milióny ľudí bojujú o prežitie v dôsledku nedostatku pitnej vody, v oceánoch pláva odpad, ľudia sa svojpomocne snažia zlepšiť životné prostredie a protestuje sa za chránenie a zlepšenie klímy.

Vedci by sa mali zameriavať na veci, ktoré pomôžu našej zemeguli, nabádať k aktivitám na záchranu životného prostredia a viesť k tomu už aj malé deti v spolupráci s ďalšími ľuďmi.

Umelý prototyp ľudskej kože, ktorého výrobou určite planéte nijako nepomôžeme a o chvíľu sa naň zabudne, je podľa mňa úplne nepotrebná vec. Aký máte názor vy?

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu