Piatok jednej žiačky (Fejtón)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 238 slov
Počet zobrazení: 666
Tlačení: 55
Uložení: 59

Piatok jednej žiačky (Fejtón)

Povedzte mi prosím, že nie som jediná, ktorú otravuje a nudí politická téma.

V piatok ráno vstanem a prvé čo urobím je, že si zapnem Facebook a hneď na mňa začnú vyskakovať „múdre“ hlavy našich politikov. Riešia rôzne kauzy, ktoré bulvárne články nafukujú a robia ich ešte otravnejšími. Hovorím si – dobre, jeden ,dva články mi neublížia. Zapnem Instagram a hádajte čo? Áno, zase sa na mňa usmieva ten „sympatický“ pán, ktorý si myslí, že ovládne svet, pritom ani nevie, kde je sever.

Cestou do školy má autobusár zapnuté rádio a istý pán D sa dušuje, aký by bol svet, ak by vládol on. No aký by asi mohol byť ,keď všetkým ide iba o jedno – peniaze. Tvária sa, že rozumejú úplne všetkému, čo hovoria, no sú to iba obyčajní prešibanci – iné hovoria, iné si myslia a inak konajú.

Zo školy som začula dve tety, ako sa rozprávajú o voľbách. To snáď nie je možné, mňa asi niekto preklial, aby som počúvala iba kto, čo, na koho vytiahne. Dobre, že nezačnú vyťahovať, kto aký ťahák použil pred päťdesiatimi rokmi na prírodovede.

Zapnem televízor a v správach vidím, ako sa opozícia pobila s koalíciou. Vraj múdri a vzdelaní ľudia.

To sa vážne točí celý svet iba okolo politiky? Už sa normálne bojím ísť aj na toaletu, aby na mňa nevyskočil nejaký ujo s tromi chlpmi na hlave a nepresviedčal ma voliť jeho stranu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu