Bolo to ťažké rozhodnutie

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 272 slov
Počet zobrazení: 898
Tlačení: 76
Uložení: 73

Bolo to ťažké rozhodnutie

Skončili sa letné prázdniny a nastal čas ísť opäť do školy. Tešila som sa, bol to pre mňa významný deň, konečne som bola žiačkou druhého stupňa. Obliekla som si tie najkrajšie kvetinkové šaty, aké som mala. Mamina mi zaplietla vlasy do dvoch vrkočov a na konce uviazala červené stužky, a dokonca mi požičala aj jej najobľúbenejšiu voňavku. Mala som pocit, že je zo mňa princezná. Slávnostné otvorenie nového školského roka sa začínalo o ôsmej hodine. Ani som sa nenazdala pri toľkých úpravách a bolo trištvrte na osem.

Môj stres sa stupňoval a stupňoval. Rýchlo som si obula baleríny a utekala do školy. Cestou do školy som sa musela zastaviť ešte v kvetinárstve a kúpiť kyticu našej pani učiteľke ako každý rok. Keď som vychádzala z kvetinárstva, začula som kňučanie psa. Snažila som sa ísť za zvukom. Keď som pribehla ku stromu, bola tam jama a v nej zaseknuté malé šteniatko. Jama bola dosť hlboká, vedela som, že vyslobodiť šteniatko nebude vôbec jednoduché a nechcela som si zničiť svoje kvetinkové šaty.

Bolo to pre mňa ťažké rozhodnutie, nechcela som zmeškať svoj veľký deň, ale bolo mi veľmi ľúto ho tam nechať. Rozhodla som sa mu pomôcť. Vliezla som do jamy, šteniatko bolo celé premoknuté a špinavé. Na pomoc mi pribehol starší pán, ktorý si šteniatko rozhodol nechať. Ja som rýchlo bežala do školy, ale vedela som, že už je neskoro. Pribehla som do triedy celá špinavá. Slávnostné otvorenie sa už skončilo, pani učiteľka bola na mňa nahnevaná. Všetci moji spolužiaci sa mi posmievali, ale keď som im rozpovedala príbeh, prečo som meškala, tak všetci stíchli. Pani učiteľka ma pochválila za odvážnosť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu