Moje najkrajšie miesto na svete

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 307 slov
Počet zobrazení: 2 326
Tlačení: 78
Uložení: 69

Moje najkrajšie miesto na svete

Minulé leto znamenalo pre mňa veľký zlom v mojom živote. Vždy som mala rada les, prírodu, výlety do hôr, no spoznala som človeka, ktorý ma zoznámil so skvelou partiou ľudí, ktorá chodieva na turistiky po celom Slovensku. Zo všetkých miest, kde som zatiaľ bola, ma najviac očarili naše veľhory Vysoké Tatry, ktoré poznajú ľudia široko-ďaleko. Už ste sa niekedy zamysleli nad miestom, kde pre vás nastane kľud a pohoda, ale zároveň prežívate adrenalín a máte chuť kričať od šťastia? Ja to prežívam práve v prírode.

Keď je človek vnímavý, počuje každý praskot vetvičiek pod nohami, žblnkot neďalekého potôčika, spev vtákov, ktorí si prišli oddýchnuť na neďaleký strom. Ten pokoj v horách, kde sa hlas rozlieva do celej doliny a ten výhľad, ktorý čaká na každého ako odmena po celodennom stúpaní až na vrchol, je vždy neopísateľný.

Väčšina ľudí si celý život prírodu ani len nevšíma. No momentálne nás celú Zem zasiahol vírus, ktorý tak trochu donútil ľudstvo viac vnímať hodnoty života, krásy prírody a jej dôležitosť.

Príroda je živý organizmus, ktorý je krehký a zraniteľný. Musíme si ju vážiť a chrániť.

Naše Tatry sú toho príkladom. Ich pompéznosť je neprehliadnuteľná. No svoje čaro majú aj doliny či kotliny. V útrobách zeme je zas ukrytý studený svet jaskýň a chodieb, ktoré vítajú návštevníkov svojou krásou a tichom. Tatry sú symbol našej krajiny, kde som sa narodila, v ktorej žijem a nadovšetko milujem.

Ďakujem človeku, ktorý ma od začiatku podporoval a zasvätil svojimi poznatkami a skúsenosťami i do turistiky a bytia v prírode. Ukázal mi iný pohľad na prírodu, nie je to len všetko to, čo máme každý deň pred očami, okolo nás, ale je to miesto, kde si oddýchnem, naberiem nové sily. V podstate som v nej slobodná, a tak som tam sama sebou.

A kde je vaše najkrajšie miesto na svete?

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu