Ako sa bude žiť ľuďom na Zemi o 50 rokov?

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 582 slov
Počet zobrazení: 601
Tlačení: 96
Uložení: 93

Ako sa bude žiť ľuďom na Zemi o 50 rokov?

Píše sa rok 2070. Svet Androidov, ktorý ovládol všetko a hlavne všetkých lusknutím prstu.

Volám sa Taehyung a žijem v hlavnom meste Južnej Kórei, Seoul. Týmto listom vám chcem priblížiť, ako to tu u nás vyzerá.

Naša krajina je jedna z najvyspelejších na svete, ktorá vyrába Androidy. Od "čašníkov" v reštaurácií, ako donášačov jedál, či spoločníkov v domácnosti. Dokonca nájdete Android aj v takzvaných "taxíkoch."

Človek, ktorý si nemôže v tejto dobe dovoliť Android, musí byť fakt z nízkej vrstvy ľudí, pretože teraz je to prvá vec, ktorá sa do domácnosti kupuje, pomaly ešte skôr, ako sám dom či byt.

Ako som už spomínal, moje meno je Taehyung, Kim Taehyung a som majiteľ najznámejšej značky Androidov K Technics. Aktuálne pracujem na dlho očakávanej verzií Baltazar-202. O pár dní má ísť na skúšobnú dobu do rodiny Park, presnejšie k študentovi menom Park Jimin, ktorý študuje literatúru a dejiny. Podľa príslušného dotazníku, kde vypísal jeho harmonogram, čo rád robí, jedlo, ktoré jedáva a to najhlavnejšie, mal opísať seba, svoju povahu, aby sme vedeli všetko dobre do Androida naprogramovať, a aby bol bez chyby.

Jeho úlohou bude, aby bol dobrý spoločník, aby vedel s človekom komunikovať, navariť mu jedlo, dokázať sa s ním učiť, jednoducho povedané, aby bol ako jeho spolubývajúci a hlavne priateľ. K Androidu dostanete príručku, ako sa oň dobre starať, keďže aj on potrebuje jemné zachádzanie. Jedno z hrubo vytlačených upozornení upozorňuje, že Android neprejavuje city, nevie, čo je cit, má to všetko iba naprogramované aby vedel rozoznať vašu náladu. Je to preto, aby ste si ho nemýlili s ľudským partnerom. Tak isto všetko, čo Android robí a čo sa naučí, zaznamená, výrobca má k tomu prístup, takže si to môže prezrieť . Hlavne, keď s Androidom nie je dobre zachádzané, nie je dostatočne zamestnaný alebo nebodaj “fyzicky“ ničený, vtedy majiteľovi bude odobratý.

Keďže tu vždy boli a aj sú ľudia, ktorí nemajú veľa peňazí, aby si mohli dovoliť Android ako je Baltazar-202, stále sú tu lacnejšie verzie zo základnými zručnosťami, ako sú upratať, navariť a niečo priniesť. Čo znamená, že nedokážu s vami komunikovať, pomôcť pri vašej práci či byť váš priateľ.

V tejto dobe už na nákupy chodiť nemusíte. Urobíte si ho pohodlne z domu. Na chladničkách máte nainštalovaný tablet, kde si objednáte potraviny, ktoré potrebujete a prídu vám do 2 hodín, pred dvere od “kuriéra,“ ktorý je, ako inak, Android.

Prístroj, ktorý sa kedysi volal mikrovlnná rúra, teraz nahradil Android, na ktorom

stlačíte, aké jedlo chcete, koľko porcií a Android vám ho pripraví bez vašej práce. Zostáva otázka, kde ľudia pracujú? Tak, povolania ako je učiteľ, vychovávateľ, spisovateľ, lekár, sanitár, hasič či policajt nezanikli, stále sú v dobrom obehu a majú ešte ďalekú cestu. Ale také povolania ako krajčírka, kuchár, taxikár, upratovačka alebo obyčajný robotník zanikli. Všetko nahradili Androidy, ale zasa, všade treba ľudí, aj za tými Androidmi, aby ich programovali a kontrolovali, či všetko prebieha tak, ako má.

Oslavy narodenín, párty či kluby stále fungujú. Zábavy bývajú v plnom prúde od piatka večera do nedele rána. Cez týždeň na to nemá nikto čas, študenti sú zavretí a pozerajú do kníh a ľudia, ktorí pracujú od rána do večera zasa v práci.

A vzťahy? Už to nie je ako kedysi, že ten kto bol homosexuál je iný. Teraz je ľudom jedno, či ste heterosexuál alebo homosexuál, či sa obliekate ako chalan alebo dievča. Ľudia sú si teraz seberovní bez ohľadu na orientáciu a všetci sa rešpektujú.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu