Šťastie môže mať každý (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 284 slov
Počet zobrazení: 1 265
Tlačení: 72
Uložení: 69

Šťastie môže mať každý (Úvaha)

Čo je šťastie? Toto slovíčko je síce krásne, milé, ale nie pre každého. Niektorí ľudia si myslia, že šťastie je samozrejmosť, ale je to naozaj tak?

Šťastie k nám prichádza dňom nášho narodenia. Keď prvý raz zaplačeme, naša mama žiari šťastím. Sme zdraví, vyrastáme v spokojnej rodine, tešíme sa z našich prvých úspechov v škole, nájdeme si dobré zamestnanie, založíme si rodinu. Aj toto je šťastie. Sú medzi nami aj takí ľudia, ktorí za šťastie považujú výhru, stretnutie pri poháriku s priateľmi či vysnívanú dovolenku.

Šťastie má veľa podôb. Rodičia detí, ktoré sa nenarodia zdravé, sú šťastní, keď sa ich deti ráno zobudia, usmejú sa. Sú aj také deti, ktoré potrebujú celodennú starostlivosť. S láskou sa mama s otcom o nich starajú, a vôbec si nepripúšťajú, že by ich dali do ústavu. Sú šťastní, že môžu byť so svojimi deťmi. Keď získame dobrú prácu, aj to je šťastie. Veľmi vďační a šťastní sú aj naši starší spoluobčania, či naši starí rodičia. Stretávame sa s nimi, pomáhame im v domácnosti, s nákupmi. K starým rodičom chodíme na návštevu, na prázdniny. Sme šťastní, že môžeme stráviť s nimi náš voľný čas, a oni sú radi, že nie sú sami.

Prioritou by pre nás malo byť samozrejme zdravie. Navzájom si ho želáme pri rôznych sviatkoch. Ale vždy si k tomu prajeme aj šťastie. Takže vážme si, keď ráno otvoríme oči, uvidíme svetlo, slnko, spev vtákov, kvitnúce stromy. Nie každému sa to podarí. Ľudia, ktorí stratili zrak nepoznajú, čo je to stretnúť známeho, pozrieť si pekný film. Ale majú šťastie, že chodia, počujú, žijú.

Preto, berme to tak, že prežiť každý jeden deň v našom živote je veľké šťastie a buďme zaň vďační.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu