Ako sa bude žiť ľudom na Zemi o 50 rokov? (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 619 slov
Počet zobrazení: 854
Tlačení: 69
Uložení: 77

Ako sa bude žiť ľudom na Zemi o 50 rokov? (Úvaha)

Ako si predstavujem budúcnosť o 50 rokov na našej Zemi? Príliš jasnú predstavu o tejto budúcnosti nemám. Mnoho ľudí rozmýšľalo, ako náš svet bude vyzerať. Budeme vedieť sami lietať? Budú autá, ktoré budú vedieť lietať? Budú za nás všetko vykonávať roboti a bude hroziť veľká nezamestnanosť na svete? Vynájdu liek na vírus Covid-19 či rakovinu? Sme vo vesmíre sami? Alebo máme nejakých vesmírnych susedov?

Toto všetko je príliš veľká záhada. Zamýšľam sa nad tým, to áno, no to sú väčšinou myšlienky, ktoré sa týkajú sveta, ľudí okolo mňa a samozrejme aj mňa samej. Avšak otázkou stále zostáva, či také cesty do minulosti alebo do budúcnosti budú pre nás realizovateľné. Ja osobne som toho názoru, že v ďalekej budúcnosti čas nebude hrať absolútne žiadnu rolu, a že cesty časom budú rovnako reálne, ako dnes jazda autom. Ľudia každým dňom vynachádzajú nové a novšie technológie, stále sa posúvame vpred. No na všetko potrebuje človek dostatok času. Je veľmi zlá doba, každopádne si myslím, že v roku 2070 bude všetko oveľa lepšie. Určité práce nahradia roboti, ako napríklad také krupierky, alebo práce vo fabrikách. Bude to možno aj lepšie pri určitých povolaniach, no prácu s deťmi stroje nikdy nahradiť nemôžu. Predsalen, ľuďom sa dá dôverovať jednoduchšie ako nejakým strojom.

Ale mám ďalšie myšlienky, vynájde sa o 50 rokov liek proti tej najťažšej chorobe, na ktorú ročne zomiera nespočetne veľa ľudí? Jej názov je „rakovina“. Podľa môjho názoru vedci vynájdu na túto hrôzostrašnú chorobu liek a už viacej nebudú podliehať tejto chorobe naši blízki, ktorých nadovšetko milujeme. Momentálne na celom svete vládne vírus, ktorý zabíja taktiež veľa ľudí ako rakovina. Budú o 50 rokov ešte horšie zmutované vírusy? Prežije naše ľudstvo alebo podľahne najväčšiemu boju s prírodou? Na túto otázku nemám odpoveď. No som toho názoru, že ako ľudstvo začalo, tak aj skončí. Príroda je najväčší pán, tak ako sa ku nej správame to aj dostávame späť.

Ďalšou otázkou sú lietajúce autá a lietajúci ľudia. Myslím si že o 50 rokov to bude jedna z bežných vecí. Táto vec vyrieši kolóny na cestách. No pýtam sa samej seba, na aké palivo budú fungovať tieto autá? Zhodla som sa sama so sebou, že určite pôjdu buď na slnečnú energiu alebo na nejaké biopalivo. Takto by sme aspoň šetrili naše životné prostredie. Už by neboli žiadne zbytočné škodlivé výfukové plyny z áut. Na tento príncíp bude možno aj vynájdený prístroj, ktorý umožní lietať aj ľudom. Ale myslím si, že to by malo viac nevýhod ako výhod.

Už len preto, že ľudia by zleniveli. Všade by len lietali a nemali by žiadny pohyb, ktorý je pre človeka potrebný. Dlhé roky trápi ľudstvo otázka či sme vo vesmíre sami. Ja osobne si myslím, že nie sme. Síce to nebude v roku 2070, ale až možno niekedy v roku 4000, ale určite nám naši susedia z vesmíru dajú nejaký signál, aby sme vedeli, že tu nie sme sami. Ľudia budú určite žiť aj vo vesmíre. Budú tam určité vesmírne lode, v ktorých si ľudia vybudujú novodobý život.

Môj názor na rok 2070 je taký, že podľa mňa náš svet ešte tak skoro nezanikne a nebude žiadne ekologická katastrofa, ale určite rýchlo postúpime v oblasti vedy a techniky. Až tak rýchlo, že podľa mňa do roku 2070 budú všade stroje a roboti pracovať namiesto ľudskej sily, ale veľa vecí nebudeme ešte mať. Podľa môjho názoru nebudeme mať ešte vlastné lietajúce vozidlá a to preto, lebo nebude dostatočne bezpečné, aby sme lietali.

Podľa môjho názoru budúcnosť je ešte veľká záhada, aj keď veľa ľudí už sníva o tom, ako to bude vyzerať, aj tak je to ešte budúcnosť, môcť vidieť a zažiť svet v roku 2070 vlastnými očami.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu