Poďakovanie rodičov pani učiteľke v škole

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ofelia (19)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 439 slov
Počet zobrazení: 2 249
Tlačení: 80
Uložení: 99

Poďakovanie rodičov pani učiteľke v škole

Milá pani riaditeľka, pani zástupkyňa, milé pani učiteľky, milí páni učitelia, vychovávatelia a asistenti,

v našom všednom živote sú čoraz vzácnejšie chvíle sviatočné a slávnostné. Dnes je jedna z tých slávnostných chvíľ, kedy chcem vzdať hold jednému z najušľachtilejších povolaní, povolaniu učiteľa.

Na prácu učiteľa a vychovávateľa sa dnes kladú vysoké nároky. Vždy ju spájali s takými vlastnosťami, ako sú zodpovednosť, trpezlivosť, vytrvalosť, slušnosť, čestnosť, úprimný vzťah k práci, osobný príklad a podobne. Je ťažko vyrátať všetky vlastnosti, ktorými má učiteľ oplývať. Pri príležitosti Vášho sviatku Vám posielam týchto pár riadkov ako prejav poďakovania rodiča, ktorého deti majú to šťastie, že ich učia tí najlepší učitelia pod slnkom.

Ste pedagógovia, ale hádam bližšie je pre každého, ak poviem, ste učitelia v tom najširšom a najlepšom zmysle slova.

Skutočne dobrým učiteľom je ten, kto svojou prácou, vystupovaním, ochotou, obetavosťou, dobrým slovom a anietenosťou denno-denne napĺňa slová Jána Amosa Komenského „dobrý učiteľ je ten, kto sa usiluje byť tým, za čo
ho pokladajú.“ Profesia učiteľa je jednou z najvznešenejších a najušľachtilejších profesií. Zahŕňa v sebe povinnosť, potrebu a chcenie odovzdávať novej generácii po tisícročia nazbierané poznanie a životné skúsenosti o tomto svete, s cieľom nielen ho spoznať pre prežitie, ale urobiť ho i lepším a dokonalejším, aby život prinášal viac radostí ako starostí, viac lásky ako nenávisti, viac dobra ako zla.

A to hlavne v tejto ťažkej dobe, kedy ste učenie spred katedry vymenili za učenie spoza počítača, učenie, kedy musíte zaujať a naučiť dištančnou formou všetko to, čo ste učili  triedach prezenčne. Je to ťažké a o to viac by si mal každý rodič uvedomiť, ako dôležitá je spolupráca s Vami  s deťmi. Nepíšem to len preto, lebo sa chcem nejakým spôsobom vtrieť do priazne Vás, ale preto, lebo viem, aké dôležité je komunikovať v trojici: dieťa – učiteľ - rodič. Nie je to jednoduché ani pre jedného z nás, ale vynaložiť snahu je to najmenej, čo môžeme v konečnom dôsledku pre svoje dieťa spraviť.

Niekedy je ťažké zaujať to správne stanovisko voči dieťaťu , či voči učiteľovi, ale vždy sa treba snažiť komunikovať a dať príležitosť všetkým stranám. Najlepším prejavom sú šťastné deti, ktoré majú radi svojho učiteľa. Ďakujem Vám za všetko ,čo pre deti z Očkova, Podolia a Častkoviec robíte. Robíte to exelentne a za to Vám patrí môj obrovský obdiv a vďaka. Viem, že sa slovami nedajú opísať slová chvály a nie je to ani príliš osobné to posielať mailom, ale vzhľadom k tejto situácii inú možnosť ani nemám.

Prajem Vám veľa zdravia, ktoré je momentálne asi najviac skloňovaným slovom, pevné nervy s našimi deťmi, dobrých a chápavých rodičov. Ešte raz Vám patrí moje obrovské ĎAKUJEM!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.032 s.
Zavrieť reklamu