Poďakovanie pani učiteľke na konci školského roka

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ofelia (19)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 597 slov
Počet zobrazení: 5 186
Tlačení: 174
Uložení: 154

Poďakovanie pani učiteľke na konci školského roka 

Milí pedagógovia, žiaci, rodičia a hostia!

Skončila jar a vystriedalo ju leto. Čoraz teplejšie dni, toto naše stretnutie a vysvedčenia ktoré o malú chvíľku skončia pod Vašimi pazuchami sú znakom, že školskému roku 2021/2022 o chvíľu definitívne odzvoní.

S učebnicami, ktoré Vás 10 mesiacov sprevádzali na ceste získavania nových vedomostí ste sa rozlúčili a o pár minút necháte za chrbtom i školskú bránku. Začnú prázdniny – čas, na ktorý sa všetci ako sme tu tešíme. Prosím nech dvihne ruku ten, kto sa na prázdniny neteší. Myslela som si to a vôbec som sa nemýlila.

Akokoľvek ťažký alebo ľahký bol tento školský rok, dnes v noci ma Váš i Náš anjel strážny požiadal, aby som vyhlásila, že je dnešným dňom tento školský rok zaradený do kategórie minulosť - odborne história, ktorá sa môže vrátiť už len v spomienkach. Viem, že v nás zostane pár z nich nepríjemných, lebo nie všetko v živote vyjde, ale verím, že väčšina z nich bude fajn a bude na čo nastávajúce dva mesiace spomínať.

Vychovať dobrého a čestného človeka je naozaj ťažké. Iba dobrý rodič vie, koľko námahy a odriekania to stojí. Okrem pedagogických schopností je potrebný aj osobný príklad, pochopenie ale hlavne láska. Nie je umením ani profesionalitou mať rád len žiakov múdrych, svedomitých, poslušných, ale poslaním učiteľa je mať rád aj žiakov, ktorým sa v škole nedarí, ktorí sú ako živé striebro a pri ktorých aj vlastní rodičia často strácajú nervy.

Hovorí sa, že bez dobrého učiteľa nie je škola školou, veď žiak trávi v škole s učiteľom viac času ako s rodičmi. Preto by mal byť učiteľ najdôležitejším činiteľom výchovy. Preto chcem poďakovať učiteľom za ich prístup a ak je potrebné sa zmeniť, urobme to teraz. Zmeniť sa tak, aby medzi učiteľmi a žiakmi zavládol duch dôvery, aby sme sa stali Vašimi druhými rodičmi.

Chcem sa poďakovať aj žiakom za ich usilovnosť, za reprezentáciu našej školy v súťažiach, o čom svedčí opätovné získanie prvého miesta v EKOJARMOKU. Chcela by som sa ale poďakovať aj za všetky tie naoko zabudnuté a často okolím nepovšimnuté situácie, pomoc a za čokoľvek dobré, čo ste komukoľvek z tejto školy vykonali a tak trochu urobili samých seba krajším ale i našu školu krajším miestom na svete, na ktoré sa oplatí po prázdninách vrátiť.

Keď sme tu 2. septembra otvárali tento už uplynulý školský rok, prihovárala som sa zvlášť prvákom. Dnes už nimi nie sú a vďaka svojej učiteľke a vychovávateľke urobili veľký krok dopredu. Blahoželám! Chcela by som sa krátko prihovoriť aj štvrtákom, žiakom i ich pani učiteľke Bielikovej, ktorí sú žiakmi a učiteľkou našej školy dnes posledný krát.

Vaša cesta dnes vyústila na jednu drobnú, ale dôležitú križovatku. Treba sa rozísť a fakt, že už nikdy pokope v jednej triede sedieť nebudete, treba brať vážne. Nech si vyberiete akúkoľvek odbočku, chcem Vám zaželať pevný krok, veľa síl a dobrých ľudí v učiteľských plášťoch na všetkých školách, ktoré ste si vybrali. Pani učiteľke chcem zaželať dobrý kolektív a aspoň takých dobrých žiakov ako ste boli Vy.

Dlho som si myslela, že najväčším nešťastím, ktoré môže človeka v živote stretnúť je, keď sa na jeho pozemku nájde ropa alebo zlatá baňa vo chvíli, keď leží na smrteľnej posteli. Dnes viem, že omnoho väčším nešťastím a smolou je, keď neobjavíme bohatstvo ukryté v našom vnútri.

Ako hovorí Reuben Siverling „ Desaťhaliernik má rovnakú hodnotu ako dvadsať zlatých, ktoré ležia na dne mora a zožiera ich hrdza. Rozdiel v hodnote týchto mincí sa prejaví až vtedy, keď ich vylovíme a použijeme na to, na čo sú určené. Vaša hodnota sa stane skutočnou , keď sa naučíte vchádzať do svojho vnútra a využívať ohromný potenciál, ktorý tam leží.

Želám teda nám všetkým slnečné lúče, dni oddychu, krásnu modrú oblohu, príjemné chvíle strávené s rodinou, kamarátmi, krásne letné dni.

Pekné prázdniny všetkým!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu