Čo je pre mňa najcennejšie (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 333 slov
Počet zobrazení: 819
Tlačení: 94
Uložení: 98

Čo je pre mňa najcennejšie (Úvaha)

Hodnota vecí v ľudskom živote je rozdielna. Každý z nás má iné predstavy o svojich prioritách. Občas sa pýtam sám seba: „ Čo je vlastne to najcennejšie čo mám? Hm, ťažká otázka...

Myslím si, že najcennejšie, čo som dostal do vienka, je život sám. To, že mi moji rodičia umožnili prísť na tento svet. Tak si môžem vážiť, čo mám a užívať si všetko, čo život prináša. Nejde to však bez ďalších dôležitých vecí. A ktoré sú to? Pre mňa určite zdravie a rodina.

Veľa ľudí na tomto svete nemalo to šťastie narodiť sa zdraví. Ich život nie je prechádzka ružovou záhradou. Nemôžu zažívať radosti života, ba ani si neuvedomujú, čo život je. Moja mama pracuje dlhé roky ako sestrička na onkológii. Často spomína životné príbehy svojich pacientov, a preto viem, že bez zdravia je život naozaj veľmi komplikovaný. O naše zdravie sa musíme starať ako o malé dieťa. Všetci vedia, aké deti sú . Vymýšľajú rôzne šibalstvá, vytvárajú problémy. Je potrebné na ne dohliadať, lebo inak si môžu ublížiť. Tak isto to funguje aj so zdravím. Ak sa oň nebudeme starať, bude to mať neblahé následky.

Vždy, keď ráno vstávam, vidím z okna strapaté slnko. Odhodím perinu a vyskočím sa na rovné nohy. Vojdem do kuchyne, kde ma opojí vôňa kávy. Stoja tam dvaja usmiati ľudia. Rodičia, ktorí mi pripravujú raňajky alebo desiatu. Dajú mi bozk na líce, keď odchádzam do školy. Po príchode domov ma čaká chutný obed, neporiadok v našej detskej izbe, moji dvaja znudení bratia a večer teplá perina. Bežné veci života. Tie, ktoré mi dáva moja rodina. A čo keď mi je ťažko? Opäť sú tu všetci. Mama, oco a bráškovia. Ľudia, ktorí vždy stoja pri mne. Rodina je istý zázrak života, no nie je dopriaty každému.

Toto je to najcennejšie, čo mám. Zdravie a úžasná rodina. Viem, že v živote je veľa iných drahých a pre niekoho iného aj cenných vecí. Ja by som však tie svoje nevymenil za nič na svete.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu