Čo je šťastie (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 283 slov
Počet zobrazení: 1 874
Tlačení: 82
Uložení: 90

Čo je šťastie (Úvaha)

Čo je šťastie? Každý z nás chápe toto slovo celkom inak, no povedal by som, že ja si pod týmto pojmom predstavujem niečo abstraktné. Slovo šťastie nám dokáže vyčariť úsmev a vyvolať chuť do života.

Celkom obyčajné slovo dokáže na človeku zmeniť veľa vecí. Keď sa spýtame nejakého človeka, čo potrebuje ku šťastiu, jednoznačne dostaneme odpoveď: peniaze a zdravie. Ale sú určite peniaze naše šťastie? Myslím, že nie. Áno, za peniaze si môžeme kúpiť jedlo, dom, auto, počítač, ale nikdy si za ne nekúpime zdravie, lásku a tých ozajstných priateľov, ktorí nás majú radi.

Skúste si predstaviť slepého človeka, ktorý vyhrá veľa peňazí. Čo mu je z nich, keď by ich chcel naozaj vidieť, no nemôže. Zahodil by celý majetok, len aby videl svojich rodičov, priateľov, aby videl nebo, trávu a slnko. Možno, keby to malo byť len na jedinú minútku, tak by sa dokázal vzdať všetkého, čo má. Načo mu budú peniaze, keď on chce vidieť.

Šťastie sa nedá chytiť do ruky, nedá sa nikde kúpiť. Je to hodnota, ktorá sa nedá vyjadriť vetami ako poučka. Šťastie je čarovné. Byť šťastný a urobiť druhých šťastnými – toto je úlohou človeka. Je to ťažké, ale dá sa to.

Ja osobne si myslím, že by sme sa mali tešiť aj z maličkostí. Nie každý to zvládne, preto treba takým ľuďom pomôcť. Skúsme sa zamyslieť, koľko šťastia nám prinesie jeden obyčajný deň. Každý deň sa dozviem aspoň jednu dobrú správu, či je to ohľadom roboty alebo priateľov.

Ale čo chcem týmito riadkami vyjadriť? Každý človek slovo šťastie vníma inak. Pre mňa slovo šťastie predstavuje neviditeľného motýlika, ktorý lieta okolo nás, a keď sa mu niečo zapáči, tak si prisadne do nášho života.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu