Priateľstvo je vzácny dar (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 215 slov
Počet zobrazení: 1 482
Tlačení: 91
Uložení: 87

Priateľstvo je vzácny dar (Úvaha)

Ale kto je to vlastne ozajstný priateľ? Myslím, že skutoční priatelia by si mali navzájom pomáhať, veriť si a podržať jeden druhého v ťažkej situácii.

Takéto priateľstvo je však v dnešnej dobe veľmi zriedkavé. V dnešnom uponáhľanom svete myslí každý sám na seba. Ľudia si čoraz menej všímajú svoje okolie a neuvedomujú si skutočné hodnoty. Myslia na úspech a peniaze. Len po čase si zrazu uvedomia, že tu nie je nikto, kto by ich vypočul a pomohol im vyriešiť ich problémy. Prečo? Možno preto, lebo boli celý čas zaslepení a nevšímaví k svojmu okoliu a k ľuďom, ktorí ich mali radi.

Poznám veľa ľudí, ktorí majú na jazyku med a v srdci jed. s obľubou si nasadzujú masky, ktorými zakrývajú svoju pravú tvár.

Taká je realita, ale medzi desiatkami priateľov s maskou sa nájdu aj tí skutoční. Sú to tí, ktorí sú ochotní podať pomocnú ruku za každých okolnosti. Sú to priatelia, ktorí nám pomôžu v najťažších situáciách a sú našimi priateľmi na celý život.

Schopnosť vyznať sa v ľuďoch je čoraz dôležitejšia. Vedieť sa vyznať v ľuďoch znamená vedieť si vybrať dobrých a spoľahlivých priateľov.

Každý človek by si mal udržiavať dobré medziľudské vzťahy, prežiť svoj život bez nenávisti a snažiť sa byť niekomu druhému tým naozaj dobrým priateľom.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu