Všetko najlepšie ku Dňu starších

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 18.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 221 slov
Počet zobrazení: 994
Tlačení: 83
Uložení: 80

Všetko najlepšie ku Dňu starších 

Tak ako po lete prichádzajú jesenné prázdniny, tak aj v živote človeka mladosť pominie a vystrieda ju staroba. Prichádza nenápadne, pomaly a nedá sa jej vyhnúť. 1. októbra si pripomíname Medzinárodný deň starších, zároveň je október mesiacom úcty k starším. J

e to mesiac, kedy nielen staršia generácia vníma vlastný vek a obhliada sa v spomienkach do zapísaných stránok knihy života, ale aj mladšia generácia si väčšmi uvedomuje pevné miesto, ktoré v ich živote zaslúžene patrí starým rodičom. Úcta k človeku je veľmi dôležitá a nielen v tomto mesiaci. Je prejavom slušnosti človeka a mala by byť súčasťou každého z nás.

Mesiac úcty k starším sme si každoročne ako prejav vďaky a úcty pripomenuli slávnostným programom v kultúrnom dome, ktorý sa žiaľ tohto roku kvôli pandémii koronavírusu nemôže uskutočniť. Keďže sa nemôžeme stretnúť osobne, dovoľte mi, aby som aspoň touto cestou vyjadril úctu k vašej celoživotnej práci a za to všetko, čo ste pre nás urobili.

Milí seniori, prajem Vám pevné zdravie, veselú myseľ, veľa úsmevu, elánu a radosti zo života. Roky, ktoré máte pred sebou, prežite obklopení láskou a pozornosťou svojich najbližších. Nech sú dni vášho zrelého veku preteplené vďačnosťou nás všetkých. Nech je pre Vás jeseň života plná farieb, z ktorých každá bude znamenať jedno krásne prežité obdobie Vášho života.

Všetko dobré Vám zo srdca želá

Meno Priezvisko 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu