Otec mi dal veľa... (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 10.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 337 slov
Počet zobrazení: 915
Tlačení: 43
Uložení: 44

Otec mi dal veľa... (Rozprávanie)

Ak by som si mohla poopraviť tému svojej slohovej práce znela by: môj otec mi dal všetko. 

Tatko je človek, ktorý ma v živote naučil veľmi veľa. Považujem ho za svoj veľký vzor. V svojom rebríčku hodnôt má na prvom mieste rodinu. Robí pre nás všetko, čo nám vidí na očiach. Aj keď nás často odbije s vetou: „To ja určite robiť nebudem!” Nemá minútu pokoja, kým to pre nás neurobí. Miluje nás a podľa toho sa k nám aj správa. Samozrejme nie vždy je všetko ideálne a my tiež nie sme večne harmonická rodina, ktorá sa neháda. Práve naopak. Hádame sa nahlas. Avšak vždy si k sebe vieme nájsť cestu. Prežívame spolu všetko. Práve to ma tatko naučil - že rodina je najdôležitejšia, že aj keď sa Vám stane čokoľvek, rodina vás vždy podrží, že na rodinu sa môžem spoľahnúť vždy a všade a za všetkých okolností. 

Tatko je človek, ktorý ma naučil, že ak niečo skutočne chcem, musím si za tým tvrdo ísť. Myslím, že túto lekciu som skutočne pochopila až teraz, keď som sa hlásila na strednú školu. Podarilo sa mi dosiahnuť niečo, za čo som bojovala niekoľko rokov. Pocit, že som konečne tam, kde som chcela byť je na nezaplatenie. Naučil ma ísť za svojimi cieľmi. 

Tatko ma naučil, že nikto mi nemôže vziať to čo som videla. Ukázal mi, ako vyzerá svet, ako svet funguje. Dal mi niečo, čo mi nikto, nikdy nevezme. Ukázal mi niečo, na čo nezabudneme, čím sa budem riadiť a podľa čoho si budem vytvárať názor. 

Moji rodičia sú tím, ktorý dokonale funguje a doplňuje sa. Každý z nich mi dal niečo, na čo nikdy nezabudnem. Obaja sú mojou neoddeliteľnou súčasťou a znamenajú pre mňa celý vesmír. Ak by som mala vymenovať všetko, čo pre mňa kedy urobili moja práca by nemala jednu stranu, ale zabrala by jednu knihu. Som im za všetko vďačná a nikdy im to nezabudnem. Bez vás by som nikdy nebola tým, kým som. Ďakujem vám.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu